Akva park na Paliću gotov do marta sledeće godine

25. Septembar 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Izgradnja spa centra sa akva parkom na Paliću, koja je produžena zbog pandemije koronavirusa, trebalo bi da se okonča početkom marta 2021. godine, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je obišao radove na gradnji ovog projekta vrednog 1,111 milijardu dinara.

Uz podsećanje da je kamen-temeljac za izgradnju spa centra sa akva parkom na prostoru Muškog štranda na Paliću položen 15. decembra 2018. godine, Bakić je rekao da je prva faza radova završena, da su radovi na drugoj, ujedno i završnoj fazi otpočeli u martu ove godine, te da je bilo predviđeno da traju 250 dana i da se ovaj kompleks izgradi do kraja 2020. godine.

- Zbog pandemije koronavirusa i posledica koje je izazvala, konzorcijum izvođača na čelu sa kompanijom Alex engineering & construction iz Beograda često je radio sa 50% kapaciteta, pa je rok za završetak spa centra sa akva parkom produžen za 110 dana, odnosno do početka marta 2021. godine - naveo je Bakić.

Realizacijom ovog projekta, a koristeći prirodne izvore termomineralne vode na Paliću, razvijaće se uporedo banjski, ali i kongresni turizam, naglasio je on i dodao da će se sve to odraziti na privredno-ekonomsko okruženje koje će privući brojne domaće i strane investitore da svoj kapital ulože upravo na Paliću.

Direktor Parka Palić Nebojša Daraboš podsetio je da se kompleks gradi na prostoru površine 4,4 hektara, da će se na 28.500 m2 a spoljašnjeg prostora izgraditi pet bazena, od kojih će najmanje jedan biti sa termalnom vodom, a da će se u zatvorenom objektu – na površini od oko 3.000 m2 – izgraditi pet bazena i deo sa spa sadržajima.

- Maksimalni kapacitet kompleksa je 2.500 korisnika, s tim da je u zatvorenom delu predviđeno najviše 500 posetilaca istovremeno, dok će u spoljašnjim sadržajima istovremeno moći da uživa 2.000 posetilaca - kazao je Daraboš.

Govoreći o drugim ulaganjima ove godine u Palić, on je naveo da je Park Palić od resornog ministarstva obezbedio sredstva za izgradnju Avantura parka koji će, kako je rekao, obogatiti sadržaj na Peščanoj plaži, kao i za rekonstrukciju dva toaleta kod Male gostione i na Peščanoj plaži, prenosi sajt Grada Subotice.

Izvor: Yueco/eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...