Air Serbia uvodi let do Lisabona

14. Februar 2023
Image by Frank Nürnberger from Pixabay
Image by Frank Nürnberger from Pixabay

Air Serbia od 15. aprila uspostavlja direktne letove između Beograda i Lisabona. Srpska nacionalna avio-kompanija će do glavnog grada Portugala saobraćati dva puta nedeljno, utorkom i subotom. Letovi između beogradskog i aerodroma Humberto Delgado obavljaće se avionima erbas A319 iz flote Er Srbije. Karte su već u prodaji po početnoj ceni od 85 evra, po smeru u ekonomskoj klasi.

- Postoji veliko interesovanje za uspostavljanje naših letova između Beograda i Lisabona i sada sa zadovoljstvom mogu da najavim da će Air Serbia u aprilu po prvi put poleteti ka Portugalu. Verujem da će ta vest obradovati putnike. Dodavanjem Lisabona u našu mrežu destinacija, otvaramo vrata prestonice Portugala u kojoj sunce u proseku sija 290 dana u godini, a temperatura retko pada ispod 15 stepeni - rekao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia.

Lisabon je istorijski grad u kojem se stari običaji i drevna istorija mešaju sa savremenom kulturom, zabavom i tehnološkim inovacijama. Taj bezvremen i gostoprimljiv grad turiste dočekuje otvorenih ruku. Obavezno obiđite čuveni manastir Mosteiro dos Jerónimos, izgrađen u znak sećanja na putovanje Vaska da Game u Indiju i zgradu Arko da Rua Augusta sa koje se pruža jedinstven pogled. Najposećeniji lisabonski muzej je Nacionalni muzej kočija, a tu je i Nacionalni muzej antičke umetnosti u kojem su svoj dom našla dela portugalske, evropske, afričke i orijentalne kulture.

Air Serbia putnicima pruža dobru povezanost iz Lisabona, preko Beograda do Atine, Larnake, Istanbula, Ciriha, Podgorice, Bukurešta, Skoplja, Ohrida, Soluna, Sofije, Budimpešte, Beča, Zagreba, Tivta, Tirane, Ljubljane, Sarajeva i drugih gradova u mreži.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....