Air Serbia: Usluga "dadilje na letu" postala hit na putovanjima preko Atlantika

27. Jul 2016
Air Serbia: Usluga 'dadilje na letu' postala hit na putovanjima preko Atlantika

Nova usluga "dadilje na letu" (Sky Au Pair) nacionalne aviokompanije Srbije dobila je sve pohvale od porodica koje su do sada putovale na liniji između Beograda i Njujorka, uvedenoj u junu mesecu.

Ova besplatna usluga osmišljena je s ciljem da iskustvo transatlantskog putovanja učini što prijatnijim za porodice tako što se roditeljima pruža pomoć u staranju o deci.

Gotovo 100 pripadnica kabinske posade "Er Srbije" prošlo je obuku za ovo radno mesto u Akademiji za obuku "Etihad ervejza" u Abu Dabiju, a obuka je obuhvatala teme iz oblasti dečije psihologije koje omogućavaju da dadilje na letu uspešno ostvare interakciju sa decom različite starosti i nivoa razvoja.
 
Tokom desetočasovnog leta između Beograda i Njujorka, dadilje na letu angažuju decu kroz igre i aktivnosti, a pomažu i roditeljima kada najmlađe putnike treba pripremiti za spavanje.
 
Dadilje na letu se mogu prepoznati po jarko crvenim keceljama i po "kompletu" za dadilje na letu, koji sadrži brojne zabavne stvari, kao što su: papir u boji, sličice sa avionima, plastične makaze i lepak koji se koristi kada deca prave različite predmete.
 
Pored toga, dadilje su opremljene i bojicama, blokom za crtanje sa likom maskote orlića i priborom za crtanje po licu, kojim se deca angažuju tokom dugog leta.

Osim što će ih zabaviti dadilja na letu, deca mogu da pogledaju i svoje omiljene crtane filmove i TV emisije, da se razonode igricama i da gledaju najnovije hitove animirane kinematografije i porodične filmove iz svojih udobnih sedišta, koja su opremljena sistemom za zabavu na letu.
 
Da podsetimo, let između Njujorka i Beograda obavlja se pet puta nedeljno avionom "erbas A330", koji je konfigurisan u dve kabine sa ukupno 254 sedišta.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Neizvesna budućnost najstarijeg turoperatora
17. Septembar 2019
Thomas Cook se danas suočava sa najvećom krizom u svojoj istoriji. Ova kompanija je u...
Turizam
Proglašena tri nova spomenika kulture u Srbiji
16. Septembar 2019
Vlada Srbije donela je odluku da status spomenika kulture dobiju zgrada Gimnazije u Čačku,...
Turizam
Kako se sačuvati od džeparoša tokom putovanja?
13. Septembar 2019
Džeparenja su česta i teško ih je sprečiti, ali postoje jednostavne sitnice koje mogu...
Turizam
Knežević i Pindžo: Prioriteti digitalizacija i primena novih tehnologija u turizmu
13. Septembar 2019
- U cilju unapređenja konkurentnosti Srbije kao turističke destinacije i boljeg pozicioniranja...