Air Serbia: Usluga "dadilje na letu" postala hit na putovanjima preko Atlantika

27. Jul 2016
Air Serbia: Usluga 'dadilje na letu' postala hit na putovanjima preko Atlantika

Nova usluga "dadilje na letu" (Sky Au Pair) nacionalne aviokompanije Srbije dobila je sve pohvale od porodica koje su do sada putovale na liniji između Beograda i Njujorka, uvedenoj u junu mesecu.

Ova besplatna usluga osmišljena je s ciljem da iskustvo transatlantskog putovanja učini što prijatnijim za porodice tako što se roditeljima pruža pomoć u staranju o deci.

Gotovo 100 pripadnica kabinske posade "Er Srbije" prošlo je obuku za ovo radno mesto u Akademiji za obuku "Etihad ervejza" u Abu Dabiju, a obuka je obuhvatala teme iz oblasti dečije psihologije koje omogućavaju da dadilje na letu uspešno ostvare interakciju sa decom različite starosti i nivoa razvoja.
 
Tokom desetočasovnog leta između Beograda i Njujorka, dadilje na letu angažuju decu kroz igre i aktivnosti, a pomažu i roditeljima kada najmlađe putnike treba pripremiti za spavanje.
 
Dadilje na letu se mogu prepoznati po jarko crvenim keceljama i po "kompletu" za dadilje na letu, koji sadrži brojne zabavne stvari, kao što su: papir u boji, sličice sa avionima, plastične makaze i lepak koji se koristi kada deca prave različite predmete.
 
Pored toga, dadilje su opremljene i bojicama, blokom za crtanje sa likom maskote orlića i priborom za crtanje po licu, kojim se deca angažuju tokom dugog leta.

Osim što će ih zabaviti dadilja na letu, deca mogu da pogledaju i svoje omiljene crtane filmove i TV emisije, da se razonode igricama i da gledaju najnovije hitove animirane kinematografije i porodične filmove iz svojih udobnih sedišta, koja su opremljena sistemom za zabavu na letu.
 
Da podsetimo, let između Njujorka i Beograda obavlja se pet puta nedeljno avionom "erbas A330", koji je konfigurisan u dve kabine sa ukupno 254 sedišta.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Olakšan tranzit za putnike iz Srbije na pariskom aerodromu
21. Novembar 2017
Zahvaljujući unapređenjima tranzitne zone, putnicima koji pauzu između letova provode na...
Turizam
U Vrnjačkoj Banji počela izgradnja veštačkog vodopada
21. Novembar 2017
Uoči obeležavanju 150 godina organizovanog banjskog turizma, u Vrnjačkoj Banji je počela...
Turizam
Novo u Muzeju: Monodrama “Moj otac Vuk Karadžić”
20. Novembar 2017
Pored osnovne izložbene delatnosti, stručnih vođenja, predavanja i radionica za decu i...
Turizam
Ski opening na Kopaoniku
20. Novembar 2017
Tradicionalno otvaranje nove ski sezone 2017/2018. na Kopaoniku planirano je za period od 7. do...