Air Serbia u maju uvodi let za Čikago

21. Novembar 2022
Image by Jürgen Polle from Pixabay
Image by Jürgen Polle from Pixabay

Air Serbia će uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O’Her – ORD) počev od 17. maja 2023. godine i tako nastaviti da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Nakon više od 30 godina pauze, srpska nacionalna avio-kompanija ponovo uspostavlja saobraćaj do čuvenog „Vetrovitog grada“.

Do 11. juna letovi će se obavljati dva puta nedeljno, sredom i subotom, dok će se od 12. juna letovi između Beograda i Čikaga obavljati tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom. Letovi će trajati oko 11 sati i obavljaće se avionima Erbas A330 iz dugolinijske flote kompanije. Karte su već u prodaji, po početnoj ceni od 640 evra za povratni let, sa uključenim svim taksama.

- Letom JU 506/507, nakon više od tri decenije, nacionalna avio-kompanija se ponovo vraća u Čikago. To je izuzetno važan grad i sigurni smo da će direktni letovi između Beograda i Čikaga biti veoma značajni ne samo za srpsku dijasporu, već i za ceo region šireg Balkana. Uvođenjem letova između ta dva grada, region će se bolje povezati sa Čikagom, a putnici dobiti mogućnost većeg izbora. Očekujemo veliko interesovanje za direktne letove između Beograda i Čikaga. Uz dobre konekcije koje Air Serbia nudi, to može biti zanimljiva destinacija i za one koji planiraju da nastave putovanje do drugih tačaka - rekao je Džordž Petković, regionalni direktor kompanije za Severnu i Južnu Ameriku.

Ponovnim pokretanjem letova na ovoj ruti, Air Serbia će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Čikaga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb i drugi. S druge strane, zahvaljujući međulinijskoj (interline) saradnji sa kompanijama JetBlue i American Airlines, Air Serbia će moći da ponudi bolju povezanost i putnicima koji iz Čikaga i Njujorka nastavljaju putovanja ka drugim tačkama u okviru Severne Amerike.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...