Air Serbia prepolovila broj ruta

16. Novembar 2020
Image by Peter Biela from Pixabay
Image by Peter Biela from Pixabay

Air Serbia  je zbog mera ograničenja u putovanjima koje su uvele brojne zemlje do kojih saobraća, kao i usled toga pada tražnje, smanjila broj destinacija i ukupno prevezenih putnika u odnosu na isti prošlogodišnji period, rečeno je danas Tanjugu u srpskoj aviokompaniji.

Od 63 linije na kojima je Air Serbia  saobraćala pre izbijanja kovida-19, broj ruta do kojih se trenutno leti je prepolovljen, istovremeno uz značajno smanjenje broja nedeljnih frekvencija.

Air Serbia  je, ipak, u trećem kvartalu uspela u odnosu na konkurenciju da postigne bolju popunjenost putničke kabine, koja je na pojedinim rutama bila i 80 odsto.

Srpski avioprevoznik se, kao i većina svetskih aviokompanija, usled posledica pandemije koronavirusa suočava sa veoma otežavajućim okolnostima u poslovanju, kažu u nacionalnoj aviokompaniji.

S druge strane, Air Serbia  neprekidno prati sve promene u ograničenjima putovanja i tražnji i svoj saobraćaj prilagođava tim promenama.

"Zahvaljujući takvom fleksibilnom i agilnom pristupu, Air Serbia je u trećem kvartalu ove godine uspela da postigne bolje rezultate popunjenosti putničke kabine u odnosu na konkurenciju. Na pojedinim rutama, popunjenost putničke kabine dostigla je i 80 odsto, što se u datim okolnostima najveće krize u istoriji svetskog putnickog aviosaobracaja može smatrati dobrim rezultatom", ističu u Air Serbia.

Kada je reč o merama zaštite koje se primenjuju, odmah po izbijanju pandemije korona virusa, Air Serbia je u saradnji sa nadležnim organima i organizacijama uvela sve neophodne bezbednosne i higijenske mere na svojim letovima.

Bezbednost putnika i članova posade najvažniji je prioritet Er Srbije, ističu u srpskoj aviokompaniji.


Izvor: Tanjug/ Dnevnik

Poslednji komentari

Mia
Utorak , 17.11.2020. 01:50h
Preporuka:
0
+
0
-
Bilo je ,na nekim letovima, i 100% letos popunjenost. Posebno iz NY i Amsterdama. Cak su se ljudi bunili sto je prevelika guzva i nije bilo distance u avionu.

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...