“Air Serbia” omogućila korišćenje mobilnih telefona i interneta u avionu

01. Oktobar 2015
“Air Serbia” omogućila korišćenje mobilnih telefona i interneta u avionu

Nacionalna avio-kompanija Republike Srbije danas je ostvarila značajno dostignuće time što je započela postepeno uvođenje usluga interneta i mobilne telefonije "Air Serbia Wi-Fly" širom svoje flote putničkih aviona Erbas A319 i A320, čime omogućuje svojim gostima da tokom leta budu u kontaktu sa prijateljima, članovima porodice i kolegama na poslu. Er Srbija tako postaje prva avio-kompanija u regionu i jedna od malobrojnih avio-kompanija u Evropi koja omogućuje pristup internetu i uslugama mobilne telefonije na većem delu svoje flote.

Ova usluga se danas zvanično uvodi u rad nakon što je uspešno završen produženi period javnog testiranja, koji je tokom prošle nedelje sproveden na jednom od Erbas aviona Er Srbije (JU-APJ), kada su pripadnici srpske onlajn i ICT zajednice, kao i redovni putnici na letovima, imali priliku da testiraju funkcionisanje novog sistema i da pruže povratnu informaciju o svom iskustvu. Sva saznanja koja su na ovaj način stečena su iskorišćena kako bi se sistem usavršio pre zvaničnog uvođenja u rad.

Od danas će usluga biti na raspolaganju na svim letovima u trajanju dužem od jednog časa i dvadeset minuta koje, pored navedenog, obavljaju još dva aviona (JU-APH i JU-APB). Očekuje se da će se još jedan avion pridružiti floti "Air Serbia Wi-Fly" 15. oktobra, do kada će ova usluga biti u potpunosti primenjena na ukupno četiri aviona. Očekuje se da će usluga biti omogućena na celoj floti Erbas aviona Er Srbije do kraja prvog kvartala 2016. godine.

Sistem za konekcije na letu omogućava bežični pristup internetu i uslugama mobilne telefonije. Ove usluge zajedno čine rešenje “Air Serbia Wi-Fly”, koje pokreće Panasonik global komjunikejšns suit (GCS).

Gosti će moći da se povežu na mrežu "Air Serbia Wi-Fly" i da koriste bežični širokopojasni pristup internetu preko svih svojih uređaja koji to podržavaju, uključujući pametne telefone, tablete i laptop računare, što će im omogućiti da iz svog udobnog sedišta u avionu šalju elektronsku poštu, da pretražuju internet, da ažuriraju svoje naloge na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...