Air Serbia: Od Njujorka i nazad za 399 evra!

18. Februar 2016

Nacionalna avio-kompanija Republike Srbije pustila je danas u prodaju karte za njen novi let za Njujork. Ovu vest je saopštio Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije, na otvaranju 38. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, najvećeg događaja u oblasti turizma na Balkanu. 

- Sa velikim ponosom objavljujemo da su karte za novu liniju "Er Srbije" između Beograda i Njujorka od danas u prodaji. Time obeležavamo početak jednog novog razdoblja za našu nacionalnu avio-kompaniju, ali i za našu zemlju i građane, jer ni iz jedne od ostalih zemalja u regionu ne polaze direktne avionske linije za SAD - istakao je premijer Vučić, koji je među prvima kupio povratnu kartu za Njujork, čija promotivna cena iznosi svega 399 evra u ekonomskoj klasi i 2.499 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.    

Karte će po ovim specijalnim cenama moći da se kupe samo u periodu od 18. do 24 februara, a rezervacije se mogu izvršiti putem internet sajta "Er Srbije", u bilo kojoj od poslovnica "Er Srbije" ili putem ovlašćenih turističkih agenata.

Ovom prilikom je takođe objavljen i datum prvog leta na ovoj liniji koji će biti obavljen 23. juna 2016. godine, kada će "Er Srbija" uspostaviti redovne direktne letove između svog matičnog Aerodroma "Nikola Tesla" i Međunarodnog aerodroma "Džon F. Kenedi".

Pored toga, najavljeno je da će prihod od prodaje prve dve karte u ekonomskoj i biznis klasi biti doniran "Blic fondaciji", organizaciji koja je posvećena prižanju humanitarne pomoći u Srbiji.

Predsedniku Vlade su se na otvaranju pridružili Siniša Mali - predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije" i gradonačelnik Beograda, Dane Kondić - generalni direktor "Er Srbije" i Kajl Skat - ambasador SAD u Srbiji.

Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije", je izjavio da će letovi "Er Srbije" za Njujork biti od ogromnog značaja za grad Beograd, jer će dovesti hiljade poslovnih putnika i turista iz Sjedinjenih Država.

Letovima za Njujork su dodeljeni brojevi JU500 i JU501, isti brojevi leta koje je koristio prethodnik "Er Srbije" kada je pre 24 godine obavljao direktne letove za Njujork. 

- Ovaj vazdušni most je od istorijskog značaja, što potvrđujemo time što je Er Srbija zadržala iste brojeve leta koji su važili 1992. godine, kada su obavljeni poslednji transatlantski letovi između Srbije i Sjedinjenih Država - rekao je Dane Kondić, generalni direktor "Er Srbije" i dodao: - Naš red letenja je pažljivo osmišljen kako bi našim gostima omogućio pogodne konekcije za Njujork za polaske iz svih balkanskih zemalja, kao i odličnu povezanost sa letovima iz Njujorka ka drugim popularnim odredištima u Americi, u koje spada i Čikago.

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 07:30 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletati na Međunarodni aerodrom JFK u 12:00. Petkom i subotom će poletati iz Beograda u 12:55 i sletati na JFK u 17:25. Povratni let će polaziti u 14:40 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom i sletaće na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 05:30. Petkom i subotom će polaziti sa Aerodroma JFK u 19:30 i sletati u Beograd u 10:20 - navodi se u saopštenju nacionalne aviokompanije. 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
I posle 2.000 godina rimski Panteon, najstarija zgrada na svetu, i dalje u funkciji turizma
22. Januar 2021
Kada posetioci uđu u Panteon u Rimu i nađu se ispod njegove ogromne kupole, mogu da dožive...
Turizam
UNWTO: Generalni sekretar  UNWTO Zurab Pololikashvili ostaje na čelu Svetske turističke organizacije još četiri godine
22. Januar 2021
Na svojoj 113. sednici, koja je održana kao hibridni događaj u Madridu, članovi...
Turizam
Nemačka vlada ne očekuje normalizaciju turističkog tržišta pre leta
22. Januar 2021
Nemačka vlada ne računa na normalizaciju turističkog tržišta pre leta, rekao je u...
Turizam
U Albaniju i Srbiju samo uz ličnu kartu
22. Januar 2021
Albansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da od srede 20. januara građani...