54. Alaske večeri: Besplatna riblja čorba i obilje zabave

16. Jul 2019
54. Alaske večeri: Besplatna riblja čorba i obilje zabave

Tokom dvodevnog trajanja Alaskih večeri, 19. i 20. jula, pored takmičenja za najukusniju riblju čorbu, u Velikom Gradištu biće organizovana mnogobrojna ribolovna i druga sportska takmičenja. Svoje takmičarsko znanje demonstriraće najmlađi sportski ribolovci, ali i oni iskusni alasi koji će krenuti u nadmudrivanje sa rekom u lovu na soma. Posebno interesovanje među starijim ribolovcima vlada za lov na šarana.

Odbojka je sport za koji žive Gradištanci, i kada se u Srbiji pomene odbojka, mnogi pomisle na ovaj grad, i obratno, kada se pomene Veliko Gradište mnogi se sete legendarnih odbojkaša. Ne čudi onda što turnir u odbojci na pesku, koji se održava svake godine u okviru Alaskih večeri, privuče mnogo pažnje.

U dobro poznatom ambijentu cveća i zelenila, tik uz Dunav, u gradištanskom parku, 150 kulinara iz čitave Srbije i Rumunije pripremiće neograničene količine riblje čorbe. Za velike meraklije, ali i sve druge koji uživaju u ribljim specijalitetima, kao melem za dušu preporučujemo vrhunsku riblju čorbu koju će imati priliku besplatno da degustiraju svi posetioci manifestacije.

Turistička organizacija trudila se da pripremi kvalitetan muzičko-zabavni program, u petak će se za dobro raspoloženje svih posetilaca pobrinuti naš sugrađanin Dalibor Dača Milovanović i Venus bend, a u subotu uveče, nakon dodele nagrada najuspešnijim učesnicima u svim kategorijama, što ujedno predstavlja zatvaranje takmičarskog dela programa Alaskih večeri, na letnjoj pozornici u gradskom parku, na hiljade gledalaca, uzeće učešće u velikom narodnom veselju uz Amadeus bend.

U toku dva festivalska dana očekuje nas niz različitih takmičenja u kojima će učešće uzeti oko 800 učesnika kao  i  veliki muzički spektakl, uz nekoliko hiljada posetioca.

Alaske večeri su manifestacija za koju žive Gradištanci i svake godine je sa nestrpljenjem iščekuju. Uz riblje specijalitete i veselo raspoloženje, alasi će dva dana slaviti svoj praznik. Ovo su dani kada Gradište živi posebnim životom, a čitav grad i okolina odišu jedinstvenim veseljem.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...