5. Balkan Spa Samit u novembru u Termama Laško

27. Oktobar 2015

Peti Balkan Spa Samit održaće se u Termama Laško u Sloveniji, u periodu od 5. do 8. novembra 2015. godine. Ovaj događaj će predstaviti inovativne ideje i dati najbolje mogućnosti za uspostavljanje partnerstva između balkanskih zemalja u oblasti spa & wellness industrije.

Organizator 5. Balkan Spa Samita je Udruženje slovenačkih banja, u saradnji sa Turističkom organizacijom Slovenije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije. Partneri ovog samita su Terme Laško, lokalna turistička organizacija - Celje Region, Terme Olimija, itd.

Kako ističu organizatori, cilj ovogodišnjeg simpozijuma je višestruka diskusija u uvodnoj sesiji o slobodnom protoku banjskih pacijenata u Evropskoj Uniji, u skladu sa EU direktivom 24/2011 i mogućnostima da se ona proširi i na balkanske zemlje. Diskutovaće se o konkretnim preprekama i koracima koje treba preduzeti u ovoj oblasti kako bi se iskoristile sve mogućnosti koje pruža ova direktiva. Plenarnu sednicu pratiće 5 panela, koji će obuhvatiti: 1. Istraživanje i razvoj, 2. Balkansko zdravlje i wellness proizvod - "Balkanski put", 3. Brendiranje zdravstvenog i wellness proizvoda Balkana, 4. Edukaciju i obuku i 5. Kvalitet i standarde. 
 
U tom smislu, govornici i ostali učesnici konferencije razmatraće neke od sledećih tema: pravne aspekte slobodnog protoka pacijenata u EU, šta je to "Balkanski put" i na koji način banje Balkana mogu da budu konkurentne na termalno-zdravstvenom turističkom tržištu Evrope, koji su izazovi brendiranja balkanske medicinske ponude, koji su trendovi u razvoju i marketingu zdravstvenog turizma, kakav je kvalitet medicinske usluge... Ovom prilikom, biće predstavljeni i najbolji primeri iz prakse.

Peti Balkan Spa Samit okupiće na jednom mestu predstavnike profesionalnih udruženja u oblasti zdravstvenog turizma iz zemalja Balkana i Jugoistočne Evrope, medicinsko osoblje, predstavnike wellness & spa industrije, hotele, turističke agencije, turoperatore, vodeće međunarodne stručnjake u oblasti zdravstvenog turizma, kao i predstavnike obrazovnih institucija, turističkih organizacija i javnih institucija.

Više informacija o ovom događaju možete pronaći OVDE.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...