"Wizz Air" iz Niša započeo letove do Ajndhovena i Minhena

02. Avgust 2016
'Wizz Air' iz Niša započeo letove do Ajndhovena i Minhena

Niskobudžetna aviokompanija "Wizz Air" počela je 1. avgusta da obavlja letove na dve nove linije iz Niša - do Ajndhovena u Holandiji i Minhen-Memingena u Nemačkoj.

- Veoma smo uzbuđeni što možemo da proslavimo uspostavljanje dve sjajne nove linije iz Niša, sa našeg drugog srpskog aerodroma. Od kada smo otvorili prvu liniju ka Bazelu u julu 2015. nastavili smo sa redovnim širenjem naše mreže linija iz Srbije, čineći da jeftine avio karte budu dostupne većem broju srpskih putnika. Trenutno WIZZ nudi pet linija iz Niša do nekih od najpopularnijih evropskih odredišta. Naše prijateljsko i profesionalno osoblje se raduje što će moći da na letovima ugosti veliki broj zadovoljnih putnika - istakla je Tamara Valoa, direktorka službe za odnose sa medijima "Wizz Air"-a.

Na prvom letu za Ajndhoven bilo je 135 putnika, dok su iz Holandije u Niš doputovala 172 putnika. Iz Niša za Minhen-Memingen otputovalo je 160 putnika, dok je u njega doputovalo 162. Na obe linije leteće se dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom, a cene karata će biti već od 1.099 dinara i mogu se kupiti preko sajta wizzair.com.

Linija

Danima

Počev od:

Cene od*

Niš - Minhen (Memingen)

ponedeljak, petak

1. avgust 2016.

1.099 din.

Niš - Ajndhoven

ponedeljak, petak

1. avgust 2016.

1.099 din.

 * jedan smer uključujući sve takse i obavezne doplate

Ajndhoven je peti po veličini grad u Holandiji, koji je poznat i kao grad svetlosti zbog razvijene industrije sijalica i lampi. Osim što je užurban poslovni centar, Ajndhoven je i idealna "city break" destinacija sa brojnim pešačkim ulicama prepunim prodavnica, kafića i restorana. Iznajmljivanje bicikla i pridruživanje stotinama biciklista koji istražuju ovaj zeleni grad dostupan ljubiteljima dvotočkaša je najbolji način da se utone u živahnu atmosferu koje ovaj grad i njegovo okruženje poseduju. Ajndhoven je samo 125 km udaljen od Amsterdama koji je jedna od najpopularnijih holandskih destinacija.

Minhen nudi ekskluzivni šoping, ulice sa monumentalnim zdanjima, kojima odzvanja muzika limenih duvačkih instrumenata, sa brojnim rustičnim pivnicama i modernim prodavnicama sa najnovijim modnim brendovima, ali i tradicionalnom bavarskom nošnjom i čuvenim kožnim pantalonama sa tregerima. Posetioci mogu da započnu obilazak grada u nekom od barova gde mogu da probaju tradicionalnu svinjsku kolenicu sa kiselim kupusom.

Sa novim letovima iz Niša, "Wizz Air" sada nudi ukupno 16 linija do šest zemalja sa dva srpska aerodroma u Nišu i Beogradu, što predstavlja najveću low-cost mrežu linija iz Srbije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...