"Sezoni nije kraj": Srbi i dalje najbrojniji na Crnogorskom primorju

06. Septembar 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

U Budvi je za prvih sedam meseci ostvarena skoro polovina turističkog prometa Crne Gore, istakla je direktorka Turističke organizacije Budva Maja Liješević.

 
Prema poslednjim podacima Turističke organizacije opštine Budva, ovde boravi oko 40.000 turista, od čega najviše u privatnom smeštaju – oko 28.000.
 
Najbrojniji gosti i početkom septembra su iz Srbije, Rusije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.
 
U najznačajnijoj turističkoj destinaciji Crne Gore tokom jula je u hotelima boravilo skoro 77.000 gostiju, što je 12 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine, a ostvareno je više od 400.000 noćenja, što je skoro na nivou od pre dve godine, pokazali su podaci MONSTAT-a.
 
- Odlični rezultati koji su ostvareni u kolektivnom smeštaju na našoj rivijeri tokom prvih sedam meseci ove godine, govore da u ukupnom turističkom prometu Crne Gore, Budva ove godine učestvuje sa 44 odsto u broju dolazaka i čak 48 odsto u ukupnom broju noćenja. Očekujemo da će zvanični podaci za avgust biti na sličnom nivou, a svi preliminarni pokazatelji, uključujući i podatke sa naših informativnih biroa, govore u prilog tome da je visok uporedni procenat u odnosu na 2019. u samom špicu turističke sezone ostvaren i u privatnom smeštaju - ističe Maja Liješević. 
 
Ona kaže da je to dokaz da se zajedničkim naporima i odgovornim odlukama postiglo ono čemu su se svi nadali.
 
- Nakon 2020, godine koja je bila izuzetno teška, ne samo za naš, već uopšte svetski turizam, nakon prvih šest meseci ove godine kada smo morali mudro da odlučimo o tome kako spasiti crnogorsku, pa ujedno i budvansku ekonomiju, a istovremeno obezbediti zdravstvenu sigurnost, Crna Gora je otvorila svoje granice i time pružila nadu desetinama hiljadama turističkih radnika i poslenika - kaže LIješević.
 
Ona navodi i da najave većine budvanskih hotelijera za septembar govore da sezoni nije kraj.
 
- U septembru, najlepšem delu godine, turisti će moći da u našem gradu odmaraju pod još povoljnijim uslovima, koristeći posebne ponude i specijalne popuste. Još jednom naglašavamo da je svima nama najvažnije da sačuvamo zdravlje naših sugrađana i turista, da sačuvamo bezbednost naše destinacije, ukoliko želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima sve do kraja godine - istakla je direktorka TO Budva.
 
Izvor: b92.net
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...