"Šeširijada" u Skadarliji odložena za 23. jul

18. Jul 2016
Image by Irina_kukuts from Pixabay
Image by Irina_kukuts from Pixabay

Treći po redu festival šešira - "Šeširijada 2016", koji je trebalo da se održi 16. jula u Skadarliji, odložen je zbog loših vremenskih prilika za subotu, 23. jul.

Kako se navodi na sajtu danubeogradu.rs, program počinje od 17h defileom učesnika, a biće organizovan izložbeno-prodajni bazar šešira, suvenira, kao i bogat kulturno-umetnički program.

Od 19 časova, u Kući Đure Jakšića oganizuje se Veče poezije Mome Nikolića, jedinog aktivnog tamburaša sa Petrovaradina, koji trenutno živi i radi u SAD-u.

Druženje sa Momom Nikolićem i njegovim gostima, nastavlja se zatim na platou ispred Kuće Đure Jakšića gde će poznati muzičar prirediti Tamburaško skadarlijsko veče.

Za sve posetioce obezbeđena je koktel partija, zabavna lutrija, kao i posebne nagradne igre.

Na kraju programa, oko 21.00, planirano je proglašenje najlepšeg muškog, ženskog i dečijeg šešira, ali će se ocenjivati i najbolji starogradski, diplomatski, poslovni, najmanji i najveći šešir.

O najlepšem šeširu ove sezone u Skadarliji, odlučivaće žiri u sastavu: Rade Šerbedžija, Zvonko Bogdan, Isidora Bjelica, Rada Đuričin, Vjera Mujović, Toma Kuruzović i Petar Božović. Predsednik žirija biće Moma Nikolić.

Ove godine, takmičari će po prvi put dobiti i novčane nagrade i to: za prvo mesto 10 hiljada dinara, za drugoplasiranog takmičara predviđeno je pet hiljada, a za treće mesto tri hiljade dinara. Novčanu nagradu je obezbedio vlasnik skadarlijskog restorana „Šešir moj“, Vlada Ilić, počasni predsednik Društva Skadarlija, ali i jedan od pokrovitelja i sponzora "Šeširijade".

Društvo Skadarlija i TOB pozivaju Beograđane i goste srpske prestonice da 23. jula posete festival Šeširijada u omiljenoj letnjoj gradskoj destinaciji.

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...