"Pokažimo da brinemo" – Uručena donacija sa "UNIQA Wellness & Spa Festa"

06. Novembar 2015
Foto: @Pokrajinska vlada
Foto: @Pokrajinska vlada

U četvrtak, 5. novembra 2015. godine, urednica časopisa "Turistički Svet" Ljiljana Rebronja uručila je donaciju Medicinskoj školi "7. april" u u Novom Sadu, kao završni deo akcije "Pokažimo da brinemo", pokrenute na nedavno održanom "UNIQA Wellness & Spa Festu".

Ideja čitave akcije je da se animiraju profesionalci u wellness & spa industriji da učine nešto dobro za svoje buduće kolege – ovog puta učenike Medicinske škole "7. april" u Novom Sadu, pre svega one slabovide koji uče za fizioterapeute – masere, kako bi na delu osetili šta znači pripadnost profesiji budućnosti kakva je definitivno njihova struka.
  
Poziv na iskazivanje brige o bližnjima, i to ne samo deklarativno, prihvatili su, Indijska ambasada – zemlja partner Wellnes & Spa Festa i redakcija časopisa "Turistički Svet", koja je i vodila ovu akciju, Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, Specijalna bolnica „Stari Slankamen“, hercegovačka firma „Ljekobilje“ i Peđa Filipović – prvi wellness ambasador Srbije, koji će kao gost Medicinske škole jedan dan posvetiti edukaciji dece o novim tehnikama masaže i raditi sa njima praktično.

Uručenju donacije prisustvovali su dr Vasa Petrović - direktor projekta “Vojvođenska kuća zdravlja” i dr Danijela Stanković Baričak – sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Pokrajinske vlade, koja je istakla da će na ovaj način učenici Srednje medicinske škole u Novom Sadu imati priliku da vide, tokom jednodnevne prakse, savremena odeljenja koja su Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i Pokrajinska vlada prilagodili modernom načinu rada i svrsi renovirajući hidroblokove.

Podsetimo, akciju "Pokažimo da brinemo" pokrenula je redakcija časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam „Turistički Svet“ u saradnji sa Sekretarijatom za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Pokrajinske vlade i "Vojvođanskom kućom zdravlja", i to u sklopu prvog UNIQA Wellness & Spa Festa u Srbiji, održanog u Novom Sadu tokom Međunarodnog sajma turizma.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...