"Nikola Tesla" jutros odleteo za Njujork

23. Jun 2016
'Nikola Tesla' jutros odleteo za Njujork

Nakon 24 godine, jutros je ponovo uspostavljena direktna avio linija između Beograda i Njujorka. Prvi putnički avion iz Srbije, širokotrupi "Airbus A330" koji je dobio naziv po naučniku Nikoli Tesli, poleteo je za SAD u 7.30 časova.

Pre poletanja, na aerodromu „Nikola Tesla“ upriličena je svečana ceremonija, kojoj su prisustvovali mandatar Aleksandar Vučić, ambasador SAD Kajl Skot, direktor "Er Srbije" Dane Kondić, direktor "Etihada" Džejms Hogan i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Želim svim putnicima srećan put i ugodan let. Žao mi je što danas ne letim za Njujork sa vama, ali vlada mora brzo da se formira. Ipak, presrećan sam jer sam dosanjao još jedan veliki san - rekao je Vučić tom prilikom.

Letovi za Njujork obavljaće se pet puta nedeljno, a kako je istakao Mali na konferenciji za štampu povodom predstavljanja aviona "Airbus A330", razmišlja se i o letovima za Kanadu i Čikago.

Generalni direktor kompanije "Air Serbia" Dane Kondić kazao je da će letovi za Njujork podići standarde na dugim letovima. Cene su, prema njegovim rečima, konkurentne i prate tržište, a trenutno se kreću od 440 evra.

Kako piše "Blic", među putnicima za Njujork našli su se i Nataša Tapušković, Zorana Mihajlović, Jadranka Jovanović, Verica Rakočević, Zoran Babić…

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...