"Live in Serbia" - "Lonely Planet" i "Radio Capital" promovišu turizam Srbije

10. Februar 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Turistička organizacija Srbije u sklopu svojih redovnih aktivnosti na promociji Srbije kao turističke destinacije na italijanskom tržištu, organizovala je dolazak novinara svetski poznatog turističkog vodiča "Lonely Planet", kao i najslušanije radio stanice u Italiji - "Radio Capital" iz Rima, a u cilju realizacije projekta „Live In Serbia“.

Ovaj projekat „Live in Serbia“ podrazumeva svakodnevno kreiranje jednosatnog radio programa, koje novinari ove italijanske radio stanice pripremaju u Srbiji i emituju u saradnji sa kolegama iz RTV Vojvodina i Radio Beograda 202. „Live in Serbia“ služi promociji turističke ponude naše zemlje, a pogotovo destinacija sa kojih emituje svoj program. Program "Radio Capital" je emitovan sa Kopaonika i iz Novog Sada, dok će u četvrtak i petak emisija biti emitovana iz Beograda.

Novinari "Lonely Planet"-a i "Radio Capital"-a iz Rima u organizaciji TOS-a borave u Srbiji u periodu od 06. do 13. februara. U okviru ove posete imaće priliku da obiđu: Beograd, Novi Sad, Frušku Goru, Sremske Karlovce, manastire Žiču i Studenicu, Kraljevo i planinu Kopaonik.

"Lonely Planet" je najprodavaniji turistički vodič u Italiji, a "Radio Capital" prati dnevno blizu dva miliona slušalaca i deo je „Gruppo Editoriale Espresso“, največe izdavačke kuće, u čijem sastavu je televizija, kao i mnogi drugi elektronski i štampani mediji u Italiji.

Tokom boravka italijanskih novinara u Srbiji, svi štampani i elektronski mediji iz pomenute medijske grupe promovišu emisiju koja se emituje iz naše zemlje i pozivaju slušaoce da se upoznaju sa turističkom ponudom Srbije. U jučerašnjem izdanju „La Repubblica“, najčitanijem dnevnom listu u Italiji, objavljena je najava ove emisije.

"Lonely Planet" je veoma aktivan na svim društvenim mrežama ( twitter – 30k pratilaca i Facebook - 41k lajkova), i koristi ove kanale da svakog dana pojačano promoviše emisiju „Live in Serbia“ kroz svoje naloge, a time i Srbiju.

Do sad su ove emisije išle direktno iz Švajcarske, Singapura, Austrije, Meksika, Argentine, Mađarske, Škotske, Australije, Južne Afrike.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...