"Ledena šuma" u Dunavskom parku - mesto susretanja svih generacija u Novom Sadu

24. Novembar 2021
Ledena šuma, Dunavski park  - Novi Sad
Ledena šuma, Dunavski park - Novi Sad
„Ledena šuma“ je najduža zimska manifestacija u Srbiji koja se tradicionalno održava tokom decembra i januara meseca u Dunavskom parku, u Novom Sadu, a svojim ambijentom i programskim sadržajima svake godine okuplja više od sto hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.
Šesta manifestacija „Ledena šuma“ ove godine će se održati od 17. decembra 2021. godine do 16. januara 2022. U duhu prazničnih tradicija i dobre zabave, sve učesnike očekuje mnoštvo kulturnih dešavanja, edukativnih druženja, izložbenih aktivnosti i humanitarnih susreta.
U ponudi „Ledene šume“ nalazi se veliko i lepo uređeno klizalište koje se prostire na 1300 kvm i koje se sastoji iz centralnog, natkrivenog dela i njegove prateće, kružne staze koja je postavljena oko jezera u Dunavskom parku. Kao takav, ovaj kapacitet predstavlja najmodernije klizalište u regionu na kome je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.
Pored klizališta posetiocima je na raspolaganju i kafe a na samom ulazu u „Ledenu šumu“ nalazi se i „Snežni grad“ - zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija, kao i promociji vojvođanskih specijaliteta i zimskih delikatesa.
Uzevši u obzir da je „Ledena šuma“ mesto susreta svih generacija i da je posećuju kako klizači tako i oni koji to nisu, uz podršku grada Novog Sada i ostalih partnera na projektu, programom manifestacije obuhvaćeni su: koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di-džej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.
Tradicionalni doček Dečije Nove godine održaće se 31. decembra u dnevnom terminu sa programom prilagođenom najmlađim posetiocima.
Istovremeno, u okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“ će i ove godine inicirati i učestvovati u brojnim humanitarnim akcijama, koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.
U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, satnicom na ledu omogućena je i besplatna škola klizanja. Takođe, kroz saradnju sa predškolskim i školskim ustanovama, „Ledena šuma“ omogućuje i besplatne grupne termine klizanja za najmlađe posetioce.
Svi programski sadržaji tokom trajanja ovogodišnje manifestacije „Ledena šuma“ održavaće se uz uvažavanje svih preporuka i propisanih epidemioloških mera koje budu na snazi.
Radno vreme „Ledene šume“, cene i satnice klizanja kao i program manifestacije dostupni su na sajtu www.ledenasuma.rs

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
VEST DANA: MOKRA GORA NA VRHU SVETA!
02. Decembar 2021
Danas je na zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih...
Turizam
U fokusu turista dve srpske banje
02. Decembar 2021
U odnosu na oktobar prošle godine, ove godine je zabeležen veći broj turista i broj...
Turizam
Kragujevac domaćin 12. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma
26. Novembar 2021
U organizaciji Šumadije sajma i Gradske turističke organizacije Kragujevca pod...
Turizam
Na Beogradskoj tvrđavi ponovo kuca sat na Sahat kuli
26. Novembar 2021
Kao posledica udara groma krajem maja 2021. godine, sat na Sahat kuli Beogradske tvrđave...