"Etihad" i "Montenegro Airlines" potpisali kod-šer sporazum

21. Decembar 2016
'Etihad' i 'Montenegro Airlines' potpisali kod-šer sporazum

Etihad ervejz, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, i Montenegro erlajns, crnogorski nacionalni avio-prevoznik, potpisali su sporazum o kod-šer saradnji koji putnicima obezbeđuje bolju povezanost letova između zemalja Jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.

Po ovom sporazumu, Etihad ervejz će dodati svoju oznaku “EY” na letove avio-kompanije Montenegro erlajns između Beograda i dve destinacije u Crnoj Gori - Podgorice i Tivta.

S druge strane, Montenegro erlajns će unaprediti svoj pristup mreži linija Etihad ervejza pridružujući svoju oznaku “YM” svakodnevnim letovima ove avio-kompanije između Beograda i Abu Dabija. Na ovaj način će putnicima avio-kompanije Montenegro erlajns biti omogućena veća pogodnost i fleksibilnost kada putuju ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima i daljim destinacijama, preko Beograda, a sporazum će doprineti i povećanju broja putnika koji dolaze u Crnu Goru zbog posla ili odmora.

- Putnici iz Crne Gore sada mogu doći do našeg čvorišta u Abu Dabiju na jednostavan način, samo jednim presedanjem u Beogradu, odakle mogu jednostavnije ostvariti pristup ključnim destinacijama koje nudi naša globalna mreža. S druge strane, Etihad ervejz će proširiti svoju ponudu za putovanja ka Crnoj Gori, sve značajnijoj poslovnoj i turističkoj destinaciji - istakao je Gregori Kaldal (Gregory Kaldahl), viši potpredsednik za razvoj mreže Etihad ervejza.
   
Daliborka Pejović, predsednica Odbora direktora Montenegro erlajnsa,  izjavila je da će ovaj sporazum doprineti unapređenju globalne prepoznatljivosti Montenegro erlajnsa i Crne Gore.

- Tako će putnici širom sveta od sada moći da na pogodniji i jednostavniji način doputuju u Crnu Goru, a to će doprineti povećanju broja poseta stranih turista našoj zemlji, što je važna komponenta domaće ekonomije - poručila je Pejović.

Mesta na kod-šer letovima se mogu rezervisati od 20. decembra 2016. godine kod turističkih agencija, putem internet stranica etihad.com ili montenegroairlines.com, ili putem kontakt centara avio-kompanija. Putovanja na kod-šer letovima se mogu odvijati počev od 9. januara 2017. godine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...