"Crveni alarm za sajamsku industriju"

11. Septembar 2020
Image by Andreas from Pixabay
Image by Andreas from Pixabay

U sredu, 9. septembra 2020. godine, Beogradski sajam je izveo celonoćni simbolični performans pod nazivom "Crveni alarm za sajamsku industriju". Akcija je organizovana kao deo svetske kampanje #RedAlertRestart, pokrenute s namerom da se globalno ukaže na problem nemogućnosti rada industrije događaja, u konkretnom slučaju srpske sajamske industrije.
 
Performans je izveden tako što je najveća i svetski poznata Hala 1 Beogradskog sajma reflektorima bila obojena u crveno i spolja i iznutra. Prema zamisli autora performansa, efekat ovog poduhvata bio je najočigledniji i najupečatljiviji iz perspektive frekventnog Bulevara vojvode Mišića, odakle je sve vreme stizala zvučna podrška u ime solidarnosti i razumevanja za situaciju u kojoj se Beogradski sajam trenutno nalazi.
 
Akcija Beogradskog sajma realizovana je s ciljem da ukaže da pravila koja trenutno, u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji važe za utakmice, koncerte i ostale masovne događaje nije primenjiva za sajmove i izložbe. Beogradski sajam predlaže da se za sajamske događaje i manifestacije primene pravila koja važe za komercijalne i trgovačke delatnosti. Tako bi se, u kontrolisanim uslovima uz primenu propisanih mera i preporuka u vezi sa problemom koronavirusa, omogućio start  sajamske industrije, a posledično i čitavog niza promotivno-privrednih delatnosti koje su u direktnoj ili indirektnoj  vezi sa sajamskom.
 
Na Beogradskm sajmu očekuju da će na ovu simboličnu vizuelnu poruku nadležne institucije shvatiti pozitivno i da će ova ugledna kompanija u najskorijoj budućnosti dobiti odobrenje da nastavi s radom u opštem interesu.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...