"Crveni alarm za sajamsku industriju"

11. Septembar 2020
Image by Andreas from Pixabay
Image by Andreas from Pixabay

U sredu, 9. septembra 2020. godine, Beogradski sajam je izveo celonoćni simbolični performans pod nazivom "Crveni alarm za sajamsku industriju". Akcija je organizovana kao deo svetske kampanje #RedAlertRestart, pokrenute s namerom da se globalno ukaže na problem nemogućnosti rada industrije događaja, u konkretnom slučaju srpske sajamske industrije.
 
Performans je izveden tako što je najveća i svetski poznata Hala 1 Beogradskog sajma reflektorima bila obojena u crveno i spolja i iznutra. Prema zamisli autora performansa, efekat ovog poduhvata bio je najočigledniji i najupečatljiviji iz perspektive frekventnog Bulevara vojvode Mišića, odakle je sve vreme stizala zvučna podrška u ime solidarnosti i razumevanja za situaciju u kojoj se Beogradski sajam trenutno nalazi.
 
Akcija Beogradskog sajma realizovana je s ciljem da ukaže da pravila koja trenutno, u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji važe za utakmice, koncerte i ostale masovne događaje nije primenjiva za sajmove i izložbe. Beogradski sajam predlaže da se za sajamske događaje i manifestacije primene pravila koja važe za komercijalne i trgovačke delatnosti. Tako bi se, u kontrolisanim uslovima uz primenu propisanih mera i preporuka u vezi sa problemom koronavirusa, omogućio start  sajamske industrije, a posledično i čitavog niza promotivno-privrednih delatnosti koje su u direktnoj ili indirektnoj  vezi sa sajamskom.
 
Na Beogradskm sajmu očekuju da će na ovu simboličnu vizuelnu poruku nadležne institucije shvatiti pozitivno i da će ova ugledna kompanija u najskorijoj budućnosti dobiti odobrenje da nastavi s radom u opštem interesu.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...