"Bajk Fest" u Kladovu otvara novu biciklističku rutu

24. Jun 2016
'Bajk Fest' u Kladovu otvara novu biciklističku rutu

"Bajk Fest", koji se održava 2. jula u Kladovu, okupiće ljubitelje biciklizma i avanture i kroz zanimljiv program i zajedničku vožnju predstaviće novi turistički proizvod - Đerdapsku biciklističku rutu.

Đerdapska biciklistička ruta koja povezuje Kladovo i Drobeta Turnu Severin dugačka je 228 km i sastoji se od šest manjih ruta koje imaju za cilj da upoznaju bicikliste sa kulturnim i prirodnim blagom ovoga kraja. Mapirano je 15 tačaka, sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička, a svaka od njih predstavlja jednu od atrakcija koje stvaraju uspomene za ceo život.

Đerdapska biciklistička ruta  ima za cilj da pruži priliku domaćem stanovništvu da aktivno provedu svoje slobodno vreme, dok inostrane turiste želi da motiviše da provedu više vremena u ovom regionu.

Razvoj rute je podržan od strane Nemačke ogranizacije za međunarodnu saradnju GIZ u Srbiji i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, a na samom događaju biće pokrenut i novi sajt koji će predstaviti rutu, njene putanje i atrakcije.

Okupljanje je planirano u Kladovu na kružnom toku na ulasku u grad (Ulica 22. septembra) 2. jula u 09:30 časova i nakon kratke gradske vožnje u Kladovu, biciklisti će se odvesti do Dobreta Turnu Severina i kampa Balotešti gde će učestvovati u brojnim programima, kao što su biciklističke igre i muzički programi, dok će u Kladovu imati prilike da se oprobaju u besplatnim vožnjama kajakom.

"Bajk Fest" deo je festivala "Blue Week" ("Plava nedelja") koji ima za cilj da proslavi Međunarodni dan Dunava, a održava se u organizaciji Dunavskog centra za kompetenciju, Turističke organizacije Kladovo, udruženja "Cyclomaniacs", Biciklističkog udruženja "Đerdap" i udruženja "Wild Serbia".

Program "Bajk Festa" možete preuzeti u nastavku:

Dokumenti za preuzimanje

Program "Bajk Festa"
Preuzmi PDF
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...