"Air Serbia" i "Alitalia" proširile kod-šer sporazum

06. Novembar 2015
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Avio-kompanije Er Srbija i Alitalija su proširile svoj kod-šer sporazum da bi putnicima omogućile bolju povezanost između Italije i Srbije, kao i ka ostatku Evrope i Bliskom istoku.
 
Po ovom sporazumu, Er Srbija će dodati svoj „JU“ kod na domaćim letovima Alitalije između Rima, Peruđe i Peskare, kao i na međunarodnim letovima između Milana i Abu Dabija. Kod-šer sporazum takođe uključuje letove sa aerodroma Fjumićino u Rimu ka 14 destinacija u koje spadaju Abu Dabi (od 10. novembra), Atina, Berlin, Bilbao, Diseldorf, Istanbul, Malaga, Malta, Marsej, Nica, Tel Aviv, Tirana, Tuluz i Valensija, čime ukupan broj kod-šer destinacija sa Alitalijom raste na 37. 

S druge strane,  Alitalija će dodeliti svoju oznaku „AZ“ letovima Er Srbije između Beograda i osam međunarodnih destinacija, među kojima su Abu Dabi (od 10. novembra), Atina, Berlin, Istanbul, Štutgart, Solun, Tirana i Beč, čime povećava ukupan broj kod-šer destinacija sa Er Srbijom na 20. 
 
Svi postojeći letovi između Italije i Srbije koje obavljaju obe nacionalne avio-kompanije već su sastavni deo kod-šer sporazuma.

- Poslednji put smo ovaj sporazum proširili u septembru ove godine i zadovoljni smo što se za svega mesec dana naša saradnja ponovo proširuje - istakao je Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije. - Na ovaj način će naša mreža destinacija u Evropi biti znatno produbljena, a istovremeno će Italiju učiniti dostupnijom gostima Er Srbije, koji sada mogu da iskoriste prednosti jednostavnih konekcija preko Rima do 16 destinacija u Italiji i šire - dodao je Kondić.
 
Novi kod-šer letovi su dostupni za prodaju na vebsajtovima obeju avio-kompanija, kao i preko turističkih agenata.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...