"Air Serbia" 18. juna uspostavlja letove za Sankt Peterburg

18. Mart 2016
Foto: pixabay
Foto: pixabay

"Er Srbija", nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, najavila je da planira uvođenje letova između Beograda i Sankt Peterburga od 18. juna 2016. godine.

Nakon dobijanja odobrenja od vlasti, ovaj direktan let će se obavljati svakog utorka, četvrtka i subote avionom Erbas A319, koji ima osam sedišta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj klasi.

Smešten na obali reke Neve, drugi po veličini grad u Rusiji, Sankt Peterburg, ima više od pet miliona stanovnika i poznat je po svom bogatom kulturnom nasleđu i istorijskom centru grada, koji se nalazi na listi mesta svetske baštine Uneska.

Putnici "Er Srbije" mogu izvršiti rezervacije za letove između Beograda i Sankt Peterburga putem internet sajta ove aviokompanije, po ceni počev od 232 evra u ekonomskoj i 1.303 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

- Uvođenjem letova za Sankt Peterburg, jednom od najlepših gradova Rusije, uspostaviće se novi vazdušni most između naše dve zemlje, koji će dopuniti postojeće letove za rusku prestonicu, Moskvu - rekao je Dane Kondić, generalni direktor "Er Srbije".

- Gotovo 42.000 ruskih turista je posetilo Srbiju u 2015. godini, a procenjuje se da je vrednost ukupne trgovinske razmene između dveju država tokom prošle godine iznosila gotovo 2,5 milijardi dolara. Ova linija predstavlja odličnu mogućnost da se učvrste veze u oblastima trgovine i turizma - istakao je Kondić i dodao: - Red letenja je takođe pažljivo osmišljen kako bi omogućio poslovnim putnicima i turistima iz Rusije pogodne veze preko našeg matičnog aerodroma u Beogradu ka ključnim destinacijama na Balkanu i u južnoj Evropi, gde imamo razvijenu mrežu letova.

Novi letovi će dopuniti postojeće kod-šer letove ka Sankt Peterburgu preko Moskve, u saradnji sa avio-kompanijom "Aeroflot", što će poslovnim putnicima i turistima svake nedelje omogućiti veći izbor letova.

"Er Srbija" ima ugovor sa avio-kompanijom "Aeroflot", ruskim nacionalnim avio-prevoznikom, koji podrazumeva kod-šer saradnju na letovima između Moskve, do koje "Er Srbija" tokom letnje sezone obavlja dva leta dnevno, i gradova Kazan, Krasnodar, Samara, Soči i Sankt Peterburg.

Red letenja za Sankt Peterburg:

Broj leta

Mesto polaska

Vreme polaska

Mesto dolaska

Vreme dolaska

Frekventnost

Prvi let

JU670

Beograd (BEG)

06:30 

Sankt Peterburg (LED)

10:10 

ut

Erbas A319

JU671

Sankt Peterburg (LED)

11:00

Beograd (BEG)

12:40

ut

Erbas A319

JU674

Beograd (BEG)

17:00

Sankt Peterburg (LED)

20:40

čet, sub

Airbus A319

JU675

Sankt Peterburg (LED)

21:30

Beograd (BEG)

23:10

čet, sub

Airbus A319

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...