Vino "Vranec Special Selection" dobitnik Trofeja za kvalitet u Londonu

12. Jul 2017
Vino 'Vranec Special Selection' dobitnik Trofeja za kvalitet u Londonu

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, predstavnici prestižnog međunarodnog vinskog takmičenja - International Wine Challenge (IWC), dodelili su godišnju nagradu „Trofej za kvalitet“ vinu „Vranec Special Selection“ iz berbe 2015-te vinariji „Tikveš“.

Ovo je prva vinarija u regionu koja je dobila ovako prestižno priznanje na ovom takmičenju i još jedna potvrda da se Tikveš nalazi u klubu elitnih svetskih proizvođača. Ovo priznanje dobija manje od 1% svih prijavljenih vina na takmičenju, a ove godine ga je jedan od najpoznatijih vinskih kritičara Tim Atkin lično uručio predsedniku Upravnog odbora vinarije „Tikveš“ Svetozaru Janevskom.

Gospodin Janevski i članovi uprave „Tikveš“ imali su susret sa jednim od najpoznatijih britanskih vinskih autora Robertom Oven, poznatijem u vinskom svetu kao Oz Clark. Ova dva kritičara imali su priliku da se uvere u vrhunski kvalitet Tikveš vina.

Zvaničnoj dodeli medalje i priznanja IWC u Londonu prisustvovali su svi koji nešto znače u globalnoj industriji vina - od enologa, vlasnika vinarija, stručnjaka za vino i kritičara, kao i predstavnici najvećih maloprodajnih lanaca i kupci vina.

To je bila odlična prilika da iz „prve ruke“ saznaju više o kvalitetu i visokom ugledu vina proizvedenih u vinariji „Tikveš“. Pored Trofeja za kvalitet i zlatne medalje za vino „Vranec Special Selection“, vinarija „Tikveš“ na IWC 2017. godine je osvojila još dve srebrne medalje za „Barovo“ (crveno) 2015 i „Grenache Blanc Special Selection" 2016, a pet vina dobilo je bronzane medalje.

Ovo prestižno takmičenje, koje je uz "Decanter" jedno od najprestižnijih, održava se 34 godine, okuplja vinarije širom sveta i nagrađuje najbolje, pravi je pokazatelj istinske posvećenosti vinu. Ove nagrade imaju veliki značaj za promociju i prodaju „Tikveš“ vina na svetskom tržištu, ali i za region u celini, jer predstavljaju jugoistočnu Evropu kao deo sveta u kojem se proizvodi autentično, visoko kvalitetno vino.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...