Vinarija „Tikveš“ predstavila tri nova vina

30. Septembar 2016
Foto: Promo
Foto: Promo

Vinski entuzijasti dobili su priliku da upoznaju tri potpuno nova ukusa i da osete izuzetno vinsko iskustvo. Vinarija „Tikveš“ predstavila je tri vina iz linije „Special Selection“ – Cabernet Franc i dva vina koja su deo produžetka linije „Special Selection“ sa oznakom ,,OAK Edition“ – „Chardonnay OAK Edition“ i „Cabernet & Merlot OAK Edition“.

,,Cabernet Franc Special Selection“ 2015. je novo crveno vino napravljeno od sorte grožđa koja je stekla popularnost kao jedna od glavnih sorti za proizvodnju vina u francuskom vinogorju Bordo, a poslednjih decenija je među najzastupljenijim vinskim sortama u svetu. Dodatna potvrda kvaliteta stigla je u martu ove godine, 4 meseca pre zvaničnog predstavljanja pomenutog vina na tržištu. Naime, Cabernet Franc Special Selection osvojio je zlatnu medalju na jednom od najprestižnijih svetskih vinskih takmičenja – „Mundus Vini“ u Nemačkoj.

Chardonnay Oak Edition“ i „Cabernet & Merlot Oak Edition“ pripadaju novoj ediciji linije „Special Selection“, koja prati savremene svetske trendove i želje ljubitelja vina, uz tehnologiju proizvodnje, prefinjeni ukus, vizuelni imidž i modernu ambalažu. Vina sazrevaju u francuskim hrastovim bačvama od 8.000 litara, dobijajući dodatnu kompleksnost bogatog ukusa koji kreira potpuno novo vinsko iskustvo. „Stelvin“ zatvarači su trend koji je prepoznatljiv među vinima „novog sveta“ i omogućavaju da ukus dugo ostane nepromenjen, sprečavajući oksidaciju i druge uticaje iz spoljašnje sredine.

- Kada se predstavlja novi proizvod uzbuđenje je veliko. Ovoga puta smo posebno ponosni što opet uspevamo da ponudimo potrošačima nešto drugačije i da predstavimo mogućnosti u pogledu tehnologije proizvodnje i stručnosti enološkog tima koji poseduje vinarija „Tikveš“. Ova tri vina su izraz naših ciljeva i kontinuirane inovacije, približavanja svetskim trendovima i kreiranja novih ukusa za potrošače. Zato verujemo da će ljubitelji vina uživati u ova tri noviteta našeg portfolija, - kaže generalni direktor vinarije „Tikveš“ Igor Ilievski.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...