U Beogradu zabranjeno emitovanje muzike u baštama pojedinih ugostiteljskih objekata tokom noći

31. Avgust 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Skupština Grada Beograda donela je odluku kojom zabranjuje emitovanje muzike u baštama ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda radnim danima posle 22 sata i petkom i subotom posle 23 sata.
 
– Od ove odluke se izuzimaju tri zone koje turisti najčešće posećuju. Prva zona je Skadarlija, gde je dozvoljeno emitovanje akustične muzike, druga je Ada Ciganlija i treća zona su priobalje reka Save i Dunava. Te tri zone će biti rešene Zakonom o buci. Tada će Komunalna milicija dobiti ovlašćenje da ima merače buke, da prekine muziku i oduzme sredstvo sa koga se emituje, kao i da do 30 dana zatvori ugostiteljski objekat – kazao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
 
Kako prenosi Beoinfo, istakao je i da je Grad Beograd inicirao izmenu Zakona o buci, čija je izrada u toku u Ministarstvu za zaštitu životne sredine.
 
Istakao je da će nove mere uticati uglavnom na 3% do 5% to ugostitelja, jer ostali ugostitelji ne remete kućni red i mir.
 
– Moramo da nađemo meru tako da ugostitelji rade, a da se poštuje pravo na privatnost ljudi. Najviše su ugrožene centralne opštine, jer se trenutna odluka ne poštuje – naveo je zamenik gradonačelnika.
 
Vesić je rekao da je Sekretarijat za zaštitu životne sredine u saradnji sa Građevinskim fakultetom utvrdio pravila zaštite od buke.
 
- Moja poruka onima koji rade na rekama, kao i drugima koji misle da rade duže, jeste da sprovedu mere zaštite od buke i onda će moći da rade dokle hoće, jer tada nikome neće smetati. Ovim izmena nećemo rešiti sve probleme, ali ćemo ih rešiti u najvećem delu Beograda – zaključio je Vesić.
 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...