Trinaest medalja za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu

20. Jun 2018

Kragujevački kulinari osvojili su 5 zlatnih medalja, 4 srebrne i 4 bronzane medalje na Petom internacionalnom takmičenju kulinara, koje je održano u Nišu od 15. do 18. juna 2018. godine. Takmičenje je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša, pod pokroviteljstvom grada Niša i GO Mediana.
 
Tim iz Kragujevca činili su potpredsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i mentor Vladimir Arsenijević, kapiten tima Uglješa Stepanović, Vladisav Milošević, Milan Strevanović, Nemanja Milosavljević, Luka Pecelj i Aleksandar Biševac.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima, imajući u vidu da je bilo više od 350 takmičara iz preko 24 države sveta, kao i poprilično loše uslove za takmičenje i činjenicu da je naš takmičarski tim skoro potpuno podmlađen, te još uvek nije dobro uigran. Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu, međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje nisu ni ovog puta izostale - izjavio je mentor i nastavnik kuvarstva Vladimir Arsenijević.

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari iz više od 20 država širom sveta nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama, trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba, Saša Mišić (Paklena kuhinja), kao i master šefovi iz Izraela, Azerbejdžana, Italije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...