Stručnjaci iz celog sveta na Novosadskom salonu vina

09. April 2019
Stručnjaci iz celog sveta na Novosadskom salonu vina

Drugi Novosadski salon vina održaće se 12. i 13. aprila u hotelu "Park" i biće mesto na kome će svoje proizvode predstaviti više od osamdeset renomiranih vinarija iz zemlje i sveta, a biće tu i desetak odabranih proizvođača vrhunskih rakija.

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije u Turističkoj organizaciji Novog Sada, uz održavanje vinske izložbe, tokom Salona biće održan i niz ekskluzivnih masterklasova, degustacija i radionica.

Ove godine mnogobrojni stručnjaci iz zemlje i regiona prenosiće svoja znanja i iskustva, dok će učesnici degustirati vertikalne i horizontalne berbe vina, autentične sorte, teroare kao i vina sa novih tržišta.

- Tokom dva dana trajanja programa, publika će imati priliku da spozna razlike među teroarima i istinske potencijale različitih regiona. Putovaće se kroz vina od Austrije, preko Italije i Burgundije, sve do Grčke, Župe i Fruške gore, a posetioci će imati jedinstvenu priliku da uživaju u retkim berbama i velikim vinima - istakao je jedan od organizatora Igor Luković.

Najveća zvezda ovogodišnjeg salona biće Džo Ahern Master od Wine, koja novosadskoj publici donosi iskustva iz Velike Britanije, Australije i Francuske, gde je radila za najpoznatija svetska imena u vinskoj industriji, ali i sa Hvara gde će o stvaranju autentičnih vina pričati sa pozicije autora prepoznatljivih vinskih ukusa i mirisa.

Pored nje, tu je i trenutni šampion Srbije i Balkana, somelijer Vuk Vuletić, zatim brojni drugi gosti iz Evrope i sveta.

Izvesno je da publiku Novosadskog salona vina čeka bogat i sadržajan program i da će izaći sa jedinstvenim iskustvom i neponovljivim utiskom. Odličan kvalitet Salona potvrđuje pažljivo odabrani izvrsni stručnjaci iz sveta vina, proizvođača, somelijeri i enolozi, kaže se u saopštenju organizatora.

Izvor: Tanjug
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...