Srpska vina osvojila 11 medalja na takmičenju u Diseldorfu

21. Mart 2019
Srpska vina osvojila 11 medalja na takmičenju u Diseldorfu

Vinarije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića "ProVajn 2019" u Diseldorfu, a na takmičenju Mundus Vini okitile su se sa 11 medalja.

Srpski vinari su osvojili pet zlatnih i šest srebrnih medalja na takmičenju Mundus Vini, jednom od najznačajnijih svetskih ocenjivanja vina, saopšeno je iz Privredne komore Srbije (PKS), koja je zajedno sa Razvojnom agencije Srbije (RAS), drugu godinu zaredom organizovala nastup domaćih vinarija.

Nacionalni štand Srbije na sajmu vina u Diseldorfu posetio je veliki broj kupaca, dobavljača, a održano je više od 150 bilateralnih razgovora i sastanaka predstavnika srpskih vinarija sa potencijalnim partnerima iz Nemačke, Rusije, Francuske, Holandije, Velike Britanije i drugih zemalja.

U okviru nacionalnog štanda predstavilo se devet srpskih kompanija: JIT-Inženjering Agro iz Erdevika, Vinarija Aleksandrović iz Topole, Vinarija Lastar iz Rekovca, Vinarija Zvonko Bogdan iz Subotice, Vino Budimir iz Aleksandrovca, PP Erdevik iz Erdevika, Vinarija Aleksić iz Vranja, Vinarija Temet iz Lozovika i Vinarija Virtus iz Žabara.

Sajam je održan od 17. do 19. marta u Diseldorfu, a naš štand su posetili generalni konzuli Srbije u Štutgartu, Diseldorfu i Frankfurtu Božidar Vučurović, Branislava Perin Jarić i Branko Radovanović, koji su sa izlagačima razgovarali o mogućnostima izvoza vina iz Srbije na tržište Nemačke.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...