Rubin obeležio slavu Sveti Trifun

14. Februar 2019
Rubin obeležio slavu Sveti Trifun

Vinogradarska slava, Sv. Trifun, proslavljena je u vinariji sa najvećim površinama vinograda u Srbiji (1200 ha). Na orezivanju vinograda Rubina, na čak 19 lokacija u Srbiji, od Preševa do Ćuprije, uz prisustvo sveštenika simbolično je orezana loza i vinom su zaliveni čokoti. Prizvala se rodna 2019. godina.

- Godina koja je za nama je bila uspešna sa nekoliko aspekata: ostvarili smo istorijski rekordan prinos, tako da smo iz sopstvenih vinograda i otkupa obezbedili blizu 12 miliona kilograma grožđa, prvi put nastupali na najvećim vinskim sajmovima u svetu (Prowein Dizeldorf i Šangaj), dobili priznanja na prestižnim takmičenjima, razvili i lansirali na tržište veliki broj novih proizvoda (Vinjak cola, Amante vina, De Santis, poklon pakovanja sa vinskim čašama), otvorili nova tržišta u inostranstvu (Švedska), pokrenuli HoReCa kanal prodaje, unapredili naše najprodavanije vino Rose 1l kroz redizajn i navojni zatvarač, investirali u postrojenje za filtraciju alkohola i kombajn za berbu grožđa i uspešno realizovali veliki broj projekata. Kao kompanija sa najvećim površinama pod vinogradima u rodu u Srbiji imamo sve preduslove za proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta - izjavila je ovim povodom dr Danijela Jovanović, generalni direktor vinarije Rubin

Prednost vinarije Rubin je što sirovine neophodne za proizvodnju vina dobija iz sopstvenih vinograda. Vinogradi Rubina podležu proverama i kontrolama zvaničnih institucija Ministarstva poljoprivrede. Vina vrhunskog kvaliteta, osvajači medalja na internacionalnim sajmovima i priznanja od strane Ministarstva Pojloprivrede za najbolja vrhunskih vina sa kontrolisanim geografskim poreklom i kvalitetom, rezultat su predanog rada tehnologa vinarije. Potvrda ovome su i dva nova premium vina, nastala pažljivim odabirom sorti grožđa iz sopstvenih vinograda: Amante Aurora i Amante Carmen.

Amante Aurora je vino dobijeno kupažom sorti Chardonnay i Sauvignon blanc, zlatno – žute boje, intenzivnog mirisa sa raskošnim obiljem aroma zrelog voća. Amante Carmen je dobijeno pažljivom kupažom stare srpske autohtone sorte Prokupac i francuskih sorti Marselan i Merlot odnegovanih na našem teroaru, intenzivne rubin crvene boje, sa jasnim tonovima sazrevanja u barik buradima od srpskog hrasta.

Rose 1l, najprodavanije vino vinarije, sa novom etiketom i novom bocom sa navojnim zatvaranjem ove godine stiže na police unapređenog kvaliteta, zasnovanog na savremenoj tehnologiji proizvodnje vina. Sve je rađeno sa namerom da Rubinov Rose bude privlačan i prihvaćen kako od dosadašnjih potrošača, tako i da novi izgled privuče mlađe generacije potrošača, ne samo u Srbiji već i na globalnom tržištu.

U 2019. se ušlo sa značajnim planovima za rast i razvoj. U vinariji su optimisti po pitanju visokih prinosa i u ovoj godini, uz kvalitetan rod i mogućnost proizvodnje vina vrhunskog kvaliteta.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...