Rubin obeležio slavu Sveti Trifun

14. Februar 2019
Rubin obeležio slavu Sveti Trifun

Vinogradarska slava, Sv. Trifun, proslavljena je u vinariji sa najvećim površinama vinograda u Srbiji (1200 ha). Na orezivanju vinograda Rubina, na čak 19 lokacija u Srbiji, od Preševa do Ćuprije, uz prisustvo sveštenika simbolično je orezana loza i vinom su zaliveni čokoti. Prizvala se rodna 2019. godina.

- Godina koja je za nama je bila uspešna sa nekoliko aspekata: ostvarili smo istorijski rekordan prinos, tako da smo iz sopstvenih vinograda i otkupa obezbedili blizu 12 miliona kilograma grožđa, prvi put nastupali na najvećim vinskim sajmovima u svetu (Prowein Dizeldorf i Šangaj), dobili priznanja na prestižnim takmičenjima, razvili i lansirali na tržište veliki broj novih proizvoda (Vinjak cola, Amante vina, De Santis, poklon pakovanja sa vinskim čašama), otvorili nova tržišta u inostranstvu (Švedska), pokrenuli HoReCa kanal prodaje, unapredili naše najprodavanije vino Rose 1l kroz redizajn i navojni zatvarač, investirali u postrojenje za filtraciju alkohola i kombajn za berbu grožđa i uspešno realizovali veliki broj projekata. Kao kompanija sa najvećim površinama pod vinogradima u rodu u Srbiji imamo sve preduslove za proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta - izjavila je ovim povodom dr Danijela Jovanović, generalni direktor vinarije Rubin

Prednost vinarije Rubin je što sirovine neophodne za proizvodnju vina dobija iz sopstvenih vinograda. Vinogradi Rubina podležu proverama i kontrolama zvaničnih institucija Ministarstva poljoprivrede. Vina vrhunskog kvaliteta, osvajači medalja na internacionalnim sajmovima i priznanja od strane Ministarstva Pojloprivrede za najbolja vrhunskih vina sa kontrolisanim geografskim poreklom i kvalitetom, rezultat su predanog rada tehnologa vinarije. Potvrda ovome su i dva nova premium vina, nastala pažljivim odabirom sorti grožđa iz sopstvenih vinograda: Amante Aurora i Amante Carmen.

Amante Aurora je vino dobijeno kupažom sorti Chardonnay i Sauvignon blanc, zlatno – žute boje, intenzivnog mirisa sa raskošnim obiljem aroma zrelog voća. Amante Carmen je dobijeno pažljivom kupažom stare srpske autohtone sorte Prokupac i francuskih sorti Marselan i Merlot odnegovanih na našem teroaru, intenzivne rubin crvene boje, sa jasnim tonovima sazrevanja u barik buradima od srpskog hrasta.

Rose 1l, najprodavanije vino vinarije, sa novom etiketom i novom bocom sa navojnim zatvaranjem ove godine stiže na police unapređenog kvaliteta, zasnovanog na savremenoj tehnologiji proizvodnje vina. Sve je rađeno sa namerom da Rubinov Rose bude privlačan i prihvaćen kako od dosadašnjih potrošača, tako i da novi izgled privuče mlađe generacije potrošača, ne samo u Srbiji već i na globalnom tržištu.

U 2019. se ušlo sa značajnim planovima za rast i razvoj. U vinariji su optimisti po pitanju visokih prinosa i u ovoj godini, uz kvalitetan rod i mogućnost proizvodnje vina vrhunskog kvaliteta.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Krigla piva na ovogodišnjem Oktoberfestu prelazi prag od 15 evra
04. Jul 2024
Pivo će na predstojećem Oktoberfestu u proseku poskupeti za 3,9 odsto i prvi put će čuvena...
Restoraterstvo
Jedan od najboljih koktel majstora otkriva kako da napravite savršen koktel za osveženje tokom leta
29. Maj 2024
Svi znamo dobro poznatu izreku ,,Kada ti život da limun, ti napravi limunadu’’,...
Restoraterstvo
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...