Restoran u Hrvatskoj proglašen za najbolji vrhunski restoran u Evropi

19. Oktobar 2023
Na slici: Chef Orhan Cakiroglu, foto: PR
Na slici: Chef Orhan Cakiroglu, foto: PR

World Culinary Awards, globalna inicijativa za prepoznavanje i nagrađivanje izvrsnosti u kulinarskoj industriji, nedavno je proglasila pobednike ovogodišnjeg, četvrtog izdanja dodele nagrada. Među laureatima je lošinjski Alfred Keller, signature restoran Boutique Hotela Alhambra, koji je proglašen najboljim vrhunskim restoranom u Evropi u 2023. te restoran Matsunoki, japanski restoran Hotela Bellevue, koji je proglašen najboljim hotelskim restoranom u Hrvatskoj. Osvajanjem ovih priznanja, lošinjski su se restorani pridružili ekskluzivnoj zajednici najboljih brendova u svetskoj kulinarskoj industriji.

O izboru najboljih, u sklopu glasanja na službenim stranicama World Culinary Awards, odlučivali su kulinarski profesionalci, mediji te gosti širom sveta. Lideri kulinarske industrije svoje mesto među najboljima od najboljih proslavili su tokom večeri vrhunske gastronomije, koja se održala u luksuznom hotelu Atlantic The Royal u Dubaiju.

- Ovo je veliko priznanje za nas, naš tim, ali i Hrvatsku, koja će se dodatno brendirati kao poželjna gastro destinacija prema izboru globalne publike – profesionalaca, medija i gostiju. Svečana dodela u Dubaiju ujedno je prilika za dodatno povezivanje sa svetskim chefovima, gastro kritičarima i drugim profesionalcima, kao i novim potencijalnim gostima u našim nagrađenim restoranima Alfred Keller i Matsunoki - rekao je Martin van Kan, CEO i Član uprave Jadranka turizam.

Kuhinja restorana Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra oslanja se na čistoću svake namirnice, majstorske tehnike i kreativnu viziju chefa Michaela Gollenza, dok je chef Orhan Cakiroglu na čelu fuzijskog restorana Matsunoki Hotela Bellevue, koji nudi tradicionalnu japansku kuhinju u kojoj se spajaju originalne japanske namirnice sa svežim mediteranskim namirnicama iz lokalnog ekološkog uzgoja. Restoran Alfred Keller ranije je nagrađen jednom Michelin zvezdicom i s 16.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau, dok je Restoran Matsunoki nagrađen Michelinovim tanjirom i 15.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau.

Lošinj Hotels & Villas istaknuti je brend vrhunskih luksuznih hotela i istorijskih vila na slikovitom ostrvu Lošinju. Brend nastoji da gostima pruži jedinstvena iskustva, spajajući lokalne tradicije s modernim luksuzom u očaravajućem, prirodnom okruženju. Ostrvo Lošinj ima bogatu lečilišnu baštinu koja datira još od kraja 19. veka te je posvećen očuvanju ostavštine luksuza i wellnessa. Lošinj Hotels & Villas u svom portfoliju ima luksuznu kolekciju, koja sadrži boutique i ultra luksuzne objekte, kao i klasičnu kolekciju s objektima s četiri zvezdice, a svi su smešteni u srcu lošinjske lekovite klime te nude prekrasan pogled na more, restorane svetske klase, više puta nagrađene wellness programe te niz sadržaja idealnih za intimni beg, aktivni odmor ili porodični odmor.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Bankrot preti hiljadama restorana u Nemačkoj
24. Novembar 2023
Više od 15.000 restorana, pabova, barova i kafića u Nemačkoj je u opasnosti od...
Restoraterstvo
Gastro menadžment: Autorski meni iz šefove duše
27. Oktobar 2023
Dok su ranije u restoranima kuvari uglavnom pripremali jela prema poznatim, davno utvrđenim...
Restoraterstvo
Da li će kafa zbog klimatskih promena postati luksuz?
02. Oktobar 2023
Klimatske promene su veliki problem za industriju kafe u celom svetu i prete da jedan od...
Restoraterstvo
Projekat „Eko partner“: Mreža odgovornih ugostitelja u borbi za održivu budućnost
29. Septembar 2023
Sa ciljem da motiviše ugostiteljski sektor da se još aktivnije uključi u...