Restoran Lorenzo & Kakalamba dobitnik prestižnog priznanja

14. Septembar 2016
Foto: Promo
Foto: Promo

Renomirani beogradski restoran "Lorenzo & Kakalamba" dobio je prestižnu titulu "Ambasador Luce" od strane toskanske vinske kuće "Luce della Vite". Nagrada će biti uručena vlasnici Sanji Đorđević 20. septembra u prostorijama restorana, uz prisustvo eminentnih ličnosti Beograda, Pirota i Srbije.

Ova nagrada dodeljuje se 40. put i predstavlja potvrdu gastronomskog i turističkog prestiža, kako za Beograd i Pirot, tako i za Srbiju. U istočnoj Evropi uručene su četiri nagrade "Ambasador Luce", ali nijedna na prostorima bivše Jugoslavije. Ostalih 36 titula uručeno je vrhunskim restoranima širom sveta, od Los Anđelesa do Tokija.

Poštovanje koje je restoran "Lorenzo & Kakalamba" zaslužio od strane kuće vina "Frescobaldi" iz Toskane ogleda se, između ostalog, u tome da je ovo jedini restoran u svetu (prema saznanju menadžmenta "Frescobaldija") koji na svakom stolu svim gostima nudi Laudemio Frescobaldi maslinovo ulje, kao i Leonardi aceto balsamico.

Vlasnica restorana, Sanja Đorđević, diplomirani producent FDU, u Firenci je završila akademiju "Apicius" i time postala Master chef Toskanske kuhinje. Njeni mentori iz Firence, Londona i Amsterdama omogućili su joj spoznaju najsavremenijih tehnika pripremanja hrane, iako je specijalnost "Lorenza & Kakalambe" tradicionalna toskanska i pirotska kuhinja uz pripremu savremenih internacionalnih jela.

Najveći gastronomski poduhvat restorana je da za Novu 2017. godinu počne pripremu novog jela pod nazivom "Pirotska patka sa plavim očima".

Tokom dodele nagrade od strane "Luce Della Vite" biće održana aukcija arhivskih vina "Luce", a sav prihod biće doniran u humanitarne svrhe.

Ceremonija se organizuje pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Beograda, koja je i suorganizator.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...