Rekord u Jagodini - napravljen špricer od 1.000 litara

24. Jul 2017
Ilustracija
Ilustracija

U Jagodini je, od roze vina "Rubina" iz Kruševca i "Soda vode" iz Jagodine, napravljen špricer od 1.000 litara, do sada najveći na svetu.

Spravljanju špricera na terasi restorana "Restoran 360 Nikola" u Turističkom kompleksu "Ðurđevo brdo", koji je bio organizator, prisustovalo je više od 1.000 Jagodinaca i turista, izjavio je Tanjugu menadžer restorana Nikola Pavićević.

Posudu sa vinom, iz hladnjače, na terasu restorana dovezao je viljuškar i postavio na jedno drveno bure, a zatim su radnici počeli da sipaju soda vodu.

Sve to uz muziku i brojne ljubitelje "dobrog špricera" a najbolji je, tvrdi Pavićević, kada je "pola-pola - pola vina a pola soda vode".

"Mešanje" vina i vode trajalo je više od sat vremena, počelo je tek nešto pre 23 sata a završili, nekoliko minuta posle ponoći.

U okviru ove manifestacije organizovano je takmičenje u brzom ispijanju špricera, koje su podržali brojni sponzori, a svi koji su bili na ovoj manifestaciji su mogli da degustiraju napravljeni špricer.

U Jagodini je 2012. godine održano prvo pravljenje špricera, napravljeno je od 800 litara, a do tada su rekord držali Italijani, Vinarija "Lazarino", sa 575 litara, objasnio je Pavićević.

- Ovim od 1.000 litara smo oborili vlastiti rekord od pre pet godina i ovo je rekord u svetu, niko nije napravio veći - rekao je on.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...