Prvi Vineopen 28. i 29. juna u Beogradu

21. Jun 2019
Prvi Vineopen 28. i 29. juna u Beogradu

Vodeće vinarije i vinski stručnjaci iz 10 zemalja sveta okupiće se u hotelu Hilton, gde će 28. i 29. juna biti održan VINEOPEN South East Europe Challenge No I 2019., prvi regionalni vinski festival ove vrste.

Poslednjih petnaestak godina Beograd je jedan od najotvorenijih centara vinikulture jugoistočne Evrope, tako da su vinski sajmovi postali njegov zaštitni znak.

U odnosu na druge sajmove Vineopen se izdvaja kao centralno mesto za razvoj i rast, pre svega, vinskog biznisa kao osnove razvoja vinikulture Beograda, Srbije i regiona. Zato će prvog dana biti organizovani susreti na kojima će svi partneri iz zemlje i gosti iz inostranstva biti u prilici da ostvare ili prodube poslovnu saradnju sa partnerima iz različitih oblasti vinskog biznisa – vinarima, restoraterima, hotelijerima, uvoznicima i distributerima.

Drugi veoma važan segment Vineopena će biti radionice i predavanja vodećih stranih i domaćih stručnjaka iz različitih oblasti vinarstva, sa ciljem da se promoviše filozofija i prošire znanja i razumevanje vina, inovativnim konceptom i praksom u vinarstvu. Radionicama će moći da prisustvuju svi zainteresovani, a pažljivo su odabrane teme o kojima će govoriti lideri međunarodne vinske scene. Vincent Bouchard, kao predstavnik tradicije francuskih Burgundijskih vinara i najstarije zaštićene geografske vinske regije na svetu Duoro, će otkriti tajne i majstorstva kreiranja vinskih burića, dok će Jaime Quendera, jedan od vodećih portugalskih vinara iz regije Palmela, govoriti o načinu kako da vinari proizvode više miliona litara vina, a da pri tom ne izgube na kvalitetu i karakteru svojih proizvoda. Harizmatični Carlos Campolargo će prisutnima preneti iskustva kako razumeti svežinu vina, ali i kako kreirati penušava vina iz male vinske regije, kao što je Bairrada, i njima dostići svetski prestiž.

Osim stranih gostiju, među predavačima će se naći i vodeći domaći stručnjaci, somelijeri i vinski novinari Nenad Lukić, Đuro Tošić i Igor Luković, a među njima će biti i poznata vinska dama Đurđa Katić, koja već godinama radi na širenju vinske kulture u Srbiji, a svoje umeće je potvrdila i pobedama na prestižnim takmičenjima.

Oba dana Vineopena, u petak 28. juna od 16.30 do 21 h i u subotu, 29. juna od 12 do 21 h, posetioci će biti u prilici da uživaju u degustacijama preko 300 vina iz Srbije, regiona, Evrope i sveta koje će izložiti oko 50 vinara koji su probrani među vodećim vinarijama Srbije, Portugala, Španije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Čilea, Argentine i Kalifornije.

Ulaznice za prvi VINEOPEN po promotivnim cenama mogu se kupiti do 25. juna, kao i na samom događaju u hotelu Hilton Belgrade, 28. i 29. juna. Detaljne informacije su dostupne na web site-u www.vineopen.com kao i na instagram i facebook profilima.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...