Proglašeni najbolji tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

25. Februar 2019

U prostorijama Experience Centra u Beogradu održano je finalno ocenjivanje i proglašenje najboljih tradicionalnih recepata domaće srpske kuhinje.

Konkurs za izbor najboljeg tradicionalnog recepta domaće srpske kuhinje pokrenut je na portalu Recepti i Kuvar online 1. novembra 2018. godine i trajao je do 31. decembra 2018, a finaliste konkursa ocenjivao je ove nedelje u Beogradu stručni žiri.

Za najbolji tradicionalni recept izabrani su "vrćeni krompiri" Gvozdene Živković, na drugom mestu je recept za "starinsku karamel oblandu" Nade Georgijev-Gačić, treće mesto pripalo je Jeleni Nikolić za recept "reform torta", a na četvrtom mestu je recept za "prizrensku tespištu" Slađane Šćekić.

Ostali nagrađeni recepti su "krompiruša" Dijane Popović, "nasuvo sa krompirom" Snežane Kitanović i    "pihtije" Danijele Žikić.
 
Nagradu publike osvojio je recept za jelo „Vrćeni krompiri“ Gvozdene Živković iz Ražnja.

Sve finalistkinje su od organizatora dobile vredne poklone, a tri prvoplasirane i specijalne diplome. Održan je koktel na kojem su prisutni mogli da isprobaju jela koja su bila predmet ocenjivanja, uz uparivanje sa vinima iz vinarije Trilogija.

Organizatori proglašenja su bili portal Recepti i Kuvar online, Asocijacija Autentičnih Hedonista i Balkan Cheese Festival, uz podršku kompanija Skills doo i Linkom-PC doo.

Žiri je radio u sastavu: Dragan Đorđević, predsednik (Asocijacija Autenitičnih Hedonista – AAH!), Srba Jovanović, zamenik predsednika (osnivač Balkan Cheese Festivala), Miodrag Ilić, potpredsednik (odgovorni urednik portala Recepti i Kuvar online), Dragana Ilić, član (urednik knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje), Kristina Gašpar, član (gastro urednik knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje i pokretač bloga Domaćica za vas) i Dejan Ilić, član (profesionalni kuvar i karving majstor).

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...