Pozorišni gurmanluk - Novi hedonistički koncept u restoranu "IVO"

10. Oktobar 2016
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo

Novi kulturno-ugostiteljski koncept, koji nosi naziv "Pozorišni gurmanluk", predstavljen je 6. oktobra beogradskoj publici u restoranu „IVO“, a ovom prilikom gosti, odnosno publika, imali su priliku da istovremeno uživaju u gastronomskim specijalitetima kuvara Davora Brankovića i pozorišnoj predstavi „Raspareni par“, teatra „Le Studio“.

- Koncept "Pozorišni gurmanluk" u svetu postoji već nekoliko godina, a mi smo ga prvi put videli u nekoliko evropskih metropola. Ideja da istovremeno uživamo u emocijama koje nam pruža pozorišna predstava i ukusima koje osećamo dok jedemo vrhunske gurmanske specijalitete, podstakla nas je da ovakav hedonistički koncept uvrstimo u stalnu ponudu našeg restorana, te ćemo "Pozorišni gurmanluk", za sve ljubitelje pravih hedonističkih užitaka, pripremati jednom mesečno - istakao je Zafiris Lampadaridis, direktor hotela 'Excelsior', u čijem sklopu se nalazi restoran 'IVO'.

„Le Studio“ nije slučajno odabran za predstavljanje ovog jedinstvenog koncepta. Ovaj intiman teatar, skriven u jednoj od kuća na Donjem Dorćolu, izgleda potpuno drugačije od pozorišta na koja ste navikli. U prostoru koji podseća pre na dnevnu sobu, ili omiljeni bar, dešava se živo, drugačije, pristupačno pozorište koje dolazi direktno do publike. Ovde se razgovara, sluša, razmenjuje.

- Mi smo kolektiv sačinjen od pozorišnih ljudi za koje kultura nije dizajnirani kafić i sloboda nije konzumerizam. Komedija “Raspareni par” se bavi muškim prijateljstvima, a priču na sceni kroje dva glavna lika kroz čiju se osetljivu, a u isto vreme i komičnu mrežu odnosa među sobom i sa drugima provlači veliki broj socijalno važnih tema koje intenzivno prožimaju današnje društvo. Ova predstava i naš način poimanja pozorišne umetnosti idealno su se uklopili u koncept "Pozorišnog gurmanluka" jer je naša ideja upravo da dopremo do naše publike, uđemo u njihove „dnevne sobe“, ili još bolje – u trpezarije“ ističe Žan-Batist Demarinji, reditelj i osnivač teatra „Le Studio“.

Po prvi put u Beogradu, po uzoru na svetske metropole, prilikom svakog "Pozorišnog gurmanluka", biće prikazivana različita predstava i biće pripreman specijalan gurmanski meni, a o detaljima događaja svi zainteresovani moći će da se informišu putem facebook stranice restorana 'IVO'.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...