Poznati kuvar Entoni Burden pronađen mrtav u hotelskoj sobi

08. Jun 2018
Poznati kuvar Entoni Burden pronađen mrtav u hotelskoj sobi

Entoni Burden (na engleskom - Bordejn), kuvar, pripovedač, pisac i gastronomski putopisac preminuo je u 61. godini. Za CNN je potvrđeno da je Burden umro u petak izvršivši samoubistvo. Kako mediji preciziraju, okončao je svoj život tako što se obesio u hotelskoj sobi u Francuskoj.

"Sa izuzetnim žaljenjem potvrđujemo smrt našeg prijatelja i kolege, Entonija Burdena”, piše u saopštenju CNN za koji je Burden radio serijal. “Njegova velika ljubav za avanturu, nove prijatelje, dobru hranu i piće i upečatljive priče iz celog sveta su ga činile jedinstvenim pripovedačem. Njegovi talenti nikada nisu prestali da nas zapanjuju i mnogo će nam nedostajati.”

Burden je u Francuskoj radio na novoj epizodi emisije “Parts Unknown”. Njegov bliski prijatelj Erik Ripert, francuski kuvar, našao je Burdena bez svesti u hotelskoj sobi u Strazburu u petak ujutro, prenose mediji i dodaju da je Burden tokom života bio zavisnik od droga i alkohola, takođe sklon psihotičnom besu i depresiji.

To je i priznao u prošlogodišnjem intervjuu za "Gardijan", kada je za sebe rekao: "Bio sam nesrećna duša, sa ogromnim problemom, najpre heroinom, a onda krekom. Povredio sam, razočarao i uvredio mnoge ljude i mnogo žalim zbog toga. To je sramota sa kojom moram da živim."

Burden je objavio nekoliko bestseler knjiga i bio je voditelj mnogih TV emisija o kuvanju. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su nagrada pisac godine o hrani 2001. i nagrada za knjigu o hrani 2002. godine. Njegova serija "Parts Unknown" osvojila je 2014. godine Emi nagradu. Domaćoj javnosti najpoznatiji je po emisiji "No Reservations", koja se emituje na "Kitchen TV".

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...