Počinje prva sezona pozorišnog gurmanluka u Beogradu

15. Novembar 2016
Počinje prva sezona pozorišnog gurmanluka u Beogradu

Po uzoru na svetske metropole, po prvi put u Beogradu, u četvrtak, 17. novembra 2016. počinje prva sezona novog hedonističkog koncepta - „pozorišni gurmanluk“. Zaljubljenici u dramsku umetnost i gurmani istančanog ukusa imaće priliku da uživaju u nesvakidašnjoj fuziji gastronomskih specijaliteta i pozorišne predstave svakog trećeg četvrtka u mesecu u restoranu „IVO“ hotela „Excelsior“.

- Koncept "pozorišni gurmanluk" u svetu postoji već nekoliko godina, a mi smo ga prvi put videli u nekoliko evropskih metropola. Ideja da istovremeno uživamo u emocijama koje nam pruža pozorišna predstava i ukusima koje osećamo dok jedemo vrhunske gurmanske specijalitete, podstakla nas je da ovakav hedonistički koncept uvrstimo u stalnu ponudu našeg restorana - ističe Zafiris Lampadaridis, direktor hotela „Excelsior“, u čijem sklopu se nalazi restoran „IVO“.

Za pozorišni deo zaduženi su članovi teatra „Le Studio” koji nije slučajno odabran za izvođenje ovog jedinstvenog koncepta. Ovaj intiman teatar, skriven u jednoj od kuća na Donjem Dorćolu, izgleda potpuno drugačije od pozorišta na koje je pozorišna publika navikla. U prostoru koji podseća pre na dnevnu sobu, ili omiljeni bar, dešava se živo, drugačije, pristupačno pozorište koje dolazi direktno do publike. Ovde se razgovara, sluša, razmenjuje.

- Mi smo kolektiv sačinjen od pozorišnih ljudi za koje kultura nije dizajnirani kafić i sloboda nije konzumerizam. Komedija „Raspareni par” se bavi muškim prijateljstvima, a priču na sceni kroje dva glavna lika kroz čiju se osetljivu, a u isto vreme i komičnu mrežu odnosa među sobom i sa drugima provlači veliki broj socijalno važnih tema koje intenzivno prožimaju današnje društvo. Ova predstava i naš način poimanja pozorišne umetnosti idealno su se uklopili u koncept "pozorišnog gurmanluka", jer je naša ideja da dopremo do publike, uđemo u njihove „dnevne sobe“, ili još bolje – u trpezarije - ističe Žan-Batist Demarinji, reditelj i osnivač teatra „Le Studio“.

Za gurmanski deo koncepta zadužen je vrsni kuvar restorana „Ivo“, Davor Branković.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...