Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji

19. Januar 2024
Foto: A7mediaLTD
Foto: A7mediaLTD

Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s ponosom objavljuje prvi Michelin Masterclass koji je održan 16. januara 2024. godine u restoranu Twenty Two, smeštenom na 10. spratu hotela Metropol Palace u Beogradu.

Zvanično prisutan u Srbiji protekle tri godine, MICHELIN vodič obeležava ovaj značajan jubilej okupljajući odabrani krug šefova čiji su restorani bili izabrani od strane čuvenih anonimnih inspektora MICHELIN vodiča za 2024. godinu. Ovaj ekskluzivni događaj prikazao je kulinarski talenat u regionu i proslavio posvećenost izuzetnim gastronomskim iskustvima.

Highlight Michelin Masterclass-a bio je jedinstveni gastronomski put, fokusiran na filozofije nultog otpada i ekološke svesnosti. Svi kuvari učesnici posetili su čuvenu pijacu Kalenić kako bi nabavili sezonsko povrće i lokalne sastojke. Meni za Masterclass bio je kreiran od ovih svežih sastojaka, naglašavajući posvećenost održivosti i slavlje bogatstva srpske kulinarske ponude.

Masterclass su predvodili priznati kuvari Chiara Pavan i Francesco Brutto iz Italije, koji su doneli svoje znanje i strast prema gastronomiji kako bi podelili uvide sa srpskom kulinarskom zajednicom. Događaj je pružio dan saradnje i istraživanja, dok su kuvari zajedno radili na kreiranju izuzetnog gastronomskog iskustva za prisutne.

Sesija meni inženjeringa, nazvana "O meni inžinjeringu" odvela je učesnike na putovanje do srca Beograda, gde su otkrivali detalje i preciznost iza kreiranja menija iz perspektive profesionalaca iz italijanskog dvojca sa Michelinovim zvezdama. Ova zanimljiva sesija imala je za cilj da podigne kulinarski pejzaž u Srbiji i inspiriše kuvare na težnju izuzetnosti u svom zanatu.

- Ovaj Masterclass je više od okupljanja; to je proslava kulinarske umetnosti i svedočanstvo o dinamičnosti srpske gastronomske scene. Radujemo se okupljanju kuvara koji su dobili preporuke od strane Michelin vodiča tokom nezaboravnog dana saradnje, istraživanja i gastronomske radosti - navodi se u MICHELIN vodiču.

Vrhunac dana bio je jedinstveno gastronomsko iskustvo gde su jela pripremljena tokom Masterclass-a konzumirana u dobrom društvu kolega kuvara, razvijajući osećaj zajedništva i postavljajući temelje za srpsku kulinarsku scenu kako bi težila prestižnoj MICHELIN zvezdi.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...