Novi restorani u tematskom parku “Walt Disney World” u Orlandu

26. Maj 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Svi koji su imali priliku da posete “Walt Disney World” u Orlandu (Florida), mogli su da uživaju ne samo u šopingu i zabavi, već i u ukusnoj hrani zabavnog kompleksa “Disney Springs”, koji je otvoren za sve posetioce tokom cele godine. Zahvaljujući proširenju gastronomske ponude, gosti ovog tematskog parka već od danas mogu da degustiraju neke od najukusnijih slatkiša i burgera, i to u najnovijim restoranima i poslastičarnicama.

U novootvorenom restoranu “The Daily Poutine”, poseban fokus stavljen je na tradicionalnu kanadsku hranu, vruć pomfrit preliven sosom od sira i kajmaka. Ovu slatku malu zgradu od cigle, koja je dom ovog restorana u “Disney Springsu”, krasi prelepo dekorativno bilje i fontana koja se nalazi tik ispred samog restorana. Na ovom mestu, turisti mogu uživati u sveže pripremljenim buritosima, mešavini azijskih ukusa i meksičkh začina, francuskim klasicima sa sosovima od sira i kajmaka, italijanskim verzijama sa mocarelom i bolonjeze sosom, tradicionalnim japanskim zadovoljstvima poput hobotnice i pirinča, sendvičima od govedine, bavarske i portugalske kobasice, kao i u osvežavajućim pićima poput piva i limunade sa ukusom lubenice.

Za sve ljubitelje kapkejkova, koji žele svoju poslasticu odmah, na raspolaganju je uređaj pod nazivom “Sprinkles Cupcake ATM” - automat koji u svojoj ponudi ima 400 kolača različitih vrsta, uključujući i one veganske, bez glutena i šećera. Ovi aparati rade tokom čitavog dana i dostupni su svima.

Na jedinstvenom meniju restorana “D-Luxe Burger” mogu se naći kompletni obroci sa prelivima, kao i domaće vegetarijanske pljeskavice i pomfrit sa šest različitih preliva koji su potpuno besplatni. Ukoliko gostima ne bude dovoljno hrane, mogu se zasladiti sa nekoliko vrsta šejkova, sladoleda, uključujući i one klasične, sa ukusom čokolade, maline i jagode.

Poslastičarnica pod nazivom “Amorette's Pastisserie” takođe ima svoju priču. Inspirisana mnogim Diznijevim junacima, svim posetiocima nudi zadivljujuće kolače i druge slatke đakonije različitih ukusa, za sve vrste proslava i rođendana. Ova poslastičarnica trenutno je u vlasništvu umetnica, sestara Kare i Sare, koje veliku pažnju posvećuju projektovanju i stvaranju jedinstvenih umetničkih kolača i torti.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...