Modna kuća Chanel predstavila svoj prvi roze

06. Avgust 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Modna kuća Chanel ispunila je prošlogodišnje obećanje i lansirala na tržište svoj prvi roze, Domaine de l'Ille 2019, vino provansalskog stila i prestižnog pedigrea, napravljeno na ostrvu Porkerol u južnoj Francuskoj. Vino je lansirano dosta kasno u sezoni, ali je i pored toga istog trenutka privuklo pažnju - što zbog trenutne velike popularnosti provansalskih rozea, što zbog snage brenda koji leži iza njega, što zbog činjenice da je posredi rasno, plemenito vino sa jednog od uglednijih francuskih teroara.

Vino Domaine de l'Ille 2019 je tipična provansalska kupaža muverdra, grenaša i siraa, koji se gaje u terasastim vinogradima izloženim vetru maestralu i svežem dahu Sredozemnog mora.

- Ono je rezultat simbioze vinograda sa drugim ostrvskim biljem na ovom jedinstvenom teroaru velike istorije - govori Nikola Odeber, enolog zadužen za razvoj vinograda kuće Domaine de l'Ille. Pod njegovim rukovodstvom, prošlogodišnja, veoma uspešna berba pretočena je u vino sa organskim sertifikatom i koje košta 20 evra po boci.

- U ovom izvanrednom prirodnom okruženju, naša želja nije samo da uključimo vinariju u globalne ekološke trendove, već i da podržimo lokalne inicijative sa ciljem očuvanja ovog tla - navodi Chanel.

Kuća Chanel poseduje više vinarija i nije nova u svetu vina - deo njenog portfolija su i bordovske kuće Canon, Berliquet i Rauzan-Segla.

Izvor: Vino & fino

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...