Jun u restoranu Amphora u znaku džeza

19. Jun 2017

U restoranu Amphora, jednom od oličenja italijanske romantike, ovog i narednog četvrtka posetioci će imati priliku da se opuste uz čašu rashlađenog vina, ukusnu hranu i džez muziku.

22.06. Vasil Hadžimanov Trio (klavir) - Rođendanski koncert

Vasil Hadžimanov Bend u 2017. godini slavi 20 godina postojanja i rada na muzičkoj sceni. Do sada su objavili 6 albuma koji su osvojili brojne nagrade, dok je njihova muzika proglašena za umetničko delo od visokog nacionalnog i kulturnog značaja za Srbiju. Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock, world music…) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici.

29.06. Oleg Kireyev Band (saxofon)

Oleg Kirejev je poznata ličnost u džezu od 1984. godine, a od 1990-ih nastupa na brojnim međunarodnim festivalima. Za Kireyeva, koji je ostvario mnogo inovativnih i provokativnih džez projekata u izvođačkoj karijeri koja traje tri decenije, žurnal „The Express and Star“ kaže da je on „ruski saksofonista s reputacijom virtuoza nadarenog za teški sving i veliko uzbuđenje”. „Neverovatno dobar”, „lagan i entuzijastičan” i „sa stilom i prvoklasan” - fraze su muzičkih kritičara koje su napisane o zvuku njegovog saksofona. Navešćemo samo neke od festivala na kojima je nastupao: „London Jazz Festival”, njujorški „Jazz Improv Festival” i „Montreux Jazz Festival”. Legendarni muzičar Bad Šank kaže: „Olegovo sviranje je predivna kombinacija žanrova koja uključuje mnoštvo svirača. Čujem eho 20-ih i Džona Koltrejna u kombinaciji sa nestrukturalnim džezom”. Prošle godine, njegov bend “Orlanje” nastupio je na Nišvilu pred desetinama hiljada ljudi. 17. maja 2017. Oleg Kirejev je nastupao na Kolarcu.

Karte se mogu poručiti preko telefona +381 62 8447 294 ili kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...