Izložba "52 ukusa Srbije" na Zlatiboru

20. Oktobar 2016
Izložba '52 ukusa Srbije' na Zlatiboru

Izložba Turističke organizacije Srbije (TOS) pod nazivom „52 ukusa Srbije" biće predstavljena od 21. do 28. oktobra na Zlatiboru na Kraljevom trgu.

Kako se navodi u saopštenju, zahvaljujući njoj posetioci će moći da se upoznaju sa gastronomskom ponudom Srbije i gastronomskim manifestacijama iz 27 regija.

Turistička organizacija Srbije (TOS) je nakon velikog uspeha brošure „52 vikenda u Srbiji“, odlučila da bogatu gastronomsku ponudu naše zemlje predstavi kroz brošuru „52 ukusa Srbije“.

U okviru promotivne kampanje "Moja Srbija“, a nakon istoimenog karavana koji je prošao kroz 13 gradova naše zemlje, TOS je organizovao izložbu pod nazivom „52 ukusa Srbije“.

U toku septembra izložba je organizovana u Leskovcu u vreme trajanja gastronomske manifestacije „Leskovačka roštiljijada“, na Promenadi u Vrnjačkoj banji, u vreme manifestacije "Dani Berbe grožđa“ u Vršcu, kao i prilikom dodele nagrada u turizmu “Turistički cvet“ u Muzeju istorije Jugoslavije.

Kampanjom „Moja Srbija“ TOS promoviše turističku ponudu Srbije namenjenu domaćim gostima, koji pokazuju sve veće interesovanje za odmor u svojoj zemlji.

U prvih osam meseci 2016. godine u Srbiji je boravilo 14 odsto više domaćih gostiju, koji su ostvarili 15 odsto više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...