Etno-turistički sajam starih srpskih jela i pića, zanata i suvenira 10. i 11. novembra u Beogradu

30. Oktobar 2018

Tradicionalna međunarodna manifestacija - Etno-turistički sajam starih srpskih jela i pića, zanata i suvenira "Srpske đakonije" održaće se 10. i 11. novembra 2018. godine, u periodu od 10 do 20 časova, u Domu vojske Srbije u Beogradu.

Ova manifestacija će, osim izložbeno-prodajnog programa, posetioce provesti kroz gradove Srbije i njihove najspecifičnije etno-turističke karakteristike, kao što su: izvorna hrana, pića, zanati, suveniri, kulturna baština...

U subotu, 10. novembra, posle svečanog otvaranja, s početkom u 12 časova biće predstavljene pesme i igre iz Srbije u izvođenju KUD "Nikola Tesla".

Kulturno-umetnički program manifestacije biće nastavljen nastupom doajena beogradskog glumišta, dramskog umetnika Tihomira Stanića, koji će govoriti odlomke iz romana "Na Drini ćuprija" Ive Andrića.

Istog dana, od 18 časova, u muzičkom delu programa nastupiće beogradski WE&SHE bend koji će publici predstaviti hitove moderne muzike u svojoj džez obradi. 

Program za nedelju, 11. novembra, namenjen je deci i porodici i počeće u 12 časova, kada će KUD "Branko Cvetković" prikazati pesme i igre svojih dečijih ansambala.
 
Nakon toga, pozorište "Pan Teatar" izvešće svoju predstavu "Lepotica i zver". U nastavku, sve do 18 časova, gostima iz Moskve - muzičkoj grupi „Твори Всегда“, pridružiće se najmlađi posetioci ove manifestacije, koji će imati priliku da probaju originalne ruske nošnje iz 18. veka, kao i tradicionalne narodne ruske nošnje, a moći će i da nauče prve korake tradicionalnih plesova.

Za 12. novembar planirana je, u humanitarne svrhe, poseta muzičke grupe „Твори Всегда“ jednoj od dečijih ustanova u Beogradu.

Cena ulaznica za decu do 14 godina i penzionere iznosi 100 dinara, a za odrasle 300 dinara. Kompletan prihod od ove manifestacije ide u humanitarne svrhe i namenjen je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...