„Charlie Brown Cafe“ - mesto koje vraća u detinjstvo

12. Jul 2016
Image by Michelle Raponi from Pixabay
Image by Michelle Raponi from Pixabay

Jedan od najuticajnijih karikaturista svih vremena Čarls Šulc (Charles M.Schulz) poznat i pod nadimkom Sparky, čitavom svetu podario je priču o jedinstvenom prijateljstvu između dečaka Čarlija Brauna i njegovog psa Snupija. Sam strip koji nosi ime „Peanuts“ bio je dom čitave Čarli Braun družine, ali ipak, tu se avantura ne završava. Za sve ljubitelje ovih crtanih junaka, širom Azije (u Kini i Japanu) nalazi se mnoštvo tematskih kafića, koji se zasnivaju upravo na ovim globalno poznatim animacijama. Posetioci imaju priliku da dožive čari koje  „Charlie Brown Café“  zaista i nudi.

Čitav prostor kafea ispunjen je antičkim kolekcijama iz magičnog sveta ove družine, kao i figurama junaka različitih veličina. Svi zidovi, pa čak i sam plafon, oslikani su scenama iz serijala kojih se verovatno svi sećaju. Od onog trenutka kada zakoračite u ovaj kafić, shvatićete da ste tranportovani u svet animacije, jer je mnogo zanimljivih stvari koje čine da on zaista izgleda kao pravi muzej.

Ono što ovaj kafić izdvaja od ostalih jeste to, da su u njemu sva jela predstavljena sa likovima junaka. Pored toga što se u njegovoj ponudi može naći niz toplih i hladnih napitaka, služi se i ukusna hrana, lagani obroci, sveže salate kao i mini burgeri koji predstavljaju stvarne verzije onih koji su se pojavljivali i u crtanom filmu.

Obrok „The Goose-Eggs“  zasniva se na bejzbol timu koji podučava sam Čarli Brun. Obuhvata mini burgere, na čijim zemičkama se mogu videti likovi junaka, a koji se služe na papirima koji su urađeni tako da predstavljaju stranice iz stripa.
„Woodstock’s Nest“ dobilo je ime po gnezdu Snupijevog najboljeg prijatelja, ptičici Vudstok (Woodstock). Sastoji se od grickalica koje se mogu služiti uz gotovo sva jela.

Vudstokovoj najboljoj prijateljici Harieti (Harriet) baršunast i neverovatno mek kolač pruža neverovatno zadovoljstvo u samom crtanom filmu, pa nije ni čudo što je dobio ime „Harriet Angel Food Cake“  i što se može naći u ponudi ovog sezonski inspirisanog menija.

U ovom kafiću, pored toga što se služi hrana, prodaju se limitirana izdanja majica sa logoom kafea, kao i  neodoljivi kolači u obliku junaka.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...