Zagrevanje za 16. Belgrade Beer Fest - “Warm-up week” od 07. do 11. avgusta

02. Avgust 2018
Zagrevanje za 16. Belgrade Beer Fest - “Warm-up week” od 07. do 11. avgusta

U susret ovogodišnjem Belgrade Beer Festu, koji će se održati od 15. do 19. avgusta na Ušcu, organizatori festivala su odlučili da poklonike dobrog zvuka i piva obraduju “Warm-up week-om”. Žurke zagrevanja za Belgrade Beer Fest održavaće se od 7. do 11. avgusta na pet punktova u gradu, gde će muziku puštati poznati muzičari.

Prva žurka bice održana u utorak, 7. avgusta u Gunners pub-u, gde će muziku puštati Ida Prester iz benda Lollobrigida. U sredu 8. avgusta žurka se seli u Brkati pub, gde će se za sjajnu atmosferu pobrinuti Maja Cvetković iz benda E-play. U četvrtak, 9. avgusta u klubu Zaokret, za provod će biti zadužen Timbe iz benda Bad Copy, dok će se u petak za miks pultom u ulozi DJ-a u klubu Cigla & Krigla naći Ðorde David. Iz večeri u veče atmosfera će se podizati do usijanja, tako da će se poslednjeg dana uvodnog zagrevanja u subotu, 11. avgusta za provod pobrinuti  DJ Mouse & Lapac u klubu Dogma Brewery. Na svim žurkama konzumiraće se novo pivo, Hoppy Ball, najzanimljivija domaća pivska kolaboracija do sada.

Belgrade Beer Fest je u saradnji sa dugogodišnjim partnerom kompanijom Ball Packaging Europe ove godine ujednio tri domaće craft pivare u želji da, sve popularnije zanatsko pivo, predstavi što većem broju ljudi i da se po prvi put u Srbiji craft pivo ponudi u limenci. Craft pivare Crow, Kabinet i Dogma udružile su se sa željom da naprave novo pivo koje je za potrebe promocije proizvedeno u čak 6.000 dizajniranih limenki. Priliku da probaju novo pivo imaće svi posetioci pomenutih klubova tokom Warm-up week-a uoči 16. Belgrade Beer Festa.

Pored dobre zabave, Belgrade Beer Fest izuzetnu pažnju poklanja i društveno odgovornim akcijama, pa se ove godine obeležava 10 godina akcije “Biram da recikliram”. U susret ovoj kampanji, koja će biti sprovedena kroz interesantne aktivacije na samom festivalu, Recan fondacija organizuje uvodnu akciju koja će biti održana od 1. do 13. avgusta od 16 do 20h na Trgu Nikole Pašića. Svi zainteresovani mogu doneti limenke za reciklažu, te će za svakih pet praznih limenki dobiti po limenku sa osvežavajucim pićem. Limenke za reciklažu će se prikupljati u velikoj žičanoj konstrukciji “Belgrade Beer Fest”, koja će po završetku ove akcije biti prebačena na Ušce.

Koncert iznenadenja - MF Robots u nedelju na Innovation stage-u  

U nedelju, 19. avgusta na “Innovation stage-u” od 22 sata nastupiće simpatični dvojac Bend MF Robots (skraćeno od Music For Robots). Bend su osnovali Jan Kincaid (Jan Kincejd) bubnjar, producent i autor brojih hitova benda Brand New Heavies i Dawn Joseph (Don Džosef) pevačica koja se tom bendu priključila 2013. godine. Kako sami vole da naglase muzički su se “poklopili” od samog početka saradnje i prve pesme su napisali već u prvim danima njenog boravka u kultnom acid jazz bandu. Njihov zajednički rad na novim pesmama je bio toliko plodan da matični bend nije mogao da održi korak, te su Dawn i Jan rešili da osnuju MF Robots.

Debi album naslovljen punim imenom benda “Music For Robots” objavljen je u maju ove godine, a sa njega se izdvaja prvi singl “The Night Is Calling”, pesma koju bend smatra svojim manifestom. Pozitivan duh ove pesme i njihove vizije muzike je, kako autori naglašavaju “njihov zadatak”. Svesni su da živimo u teškim vremenima, ali kako Kincaid naglašava: “Mnogi autori će napraviti depresivne pesme koje to oslikavaju, ali neko mora da osmisli i “ventil”, mesto za beg, nadasve potrebni party-funk koji će ti omogućiti izlaz iz te situacije.”

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Prvi električni parking za bicikle i trotinete u Srbiji
05. Jun 2021
Potpuno bezbedno mesto za parkiranje bicikala i trotineta na Kalemegdanu  ...
Razno
Treći WINE GARDEN u Botaničkoj bašti - 12. i 13. juna: Vinski piknik u centru grada
29. Maj 2021
Botanička bašta „Jevremovac“ će po treći put biti domaćin najotmenije...
Razno
Konkurs za novinarsku nagradu
„BILJANA BOSNIĆ OGNJENOVIĆ
24. Maj 2021
Fondacija „Biljana Bosnić Ognjenović“ objavljuje konkurs za nagradu...
Razno
Nova knjiga istoričarke Marije Petković-„POZDRAV IZ VRNjAČKE BANjE“
10. Maj 2021
Na predlog rešenja Komisije za izbor projekata u oblasti bibliotečko-informacione...