Vinska Nova godina na Fruškoj gori

14. Novembar 2019
Foto ilustracija: Pixabay
Foto ilustracija: Pixabay

12. Mačkov Dan mladog portugizera, ili kako se još naziva – Vinska Nova godina, održaće se u petak, 22. novembra od 17 časova.

Jedina manifestacija u Srbiji posvećena mladom vinu, je od prošle godine preseljena baš tamo gde vino i nastaje, na Frušku goru, u Irig. Po tradiciji svečano se otvara prvo bure sa mladim vinom, koje je nastalo od grožđa iz berbe 2019. godine.
 
Bogat program je kolažnog karaktera: pobednik će biti proglašen na konkursu za najlepšu pesmu o vinu, najstarijem konkursu ovakvog tipa u Srbiji; biće izabran i Vitez mladog portugizera, tu će titulu ove godine poneti naš popularan televizijski i pozorišni glumac Aleksandar Dunić; biće izabrana i Miss portugizera, u okviru konkursa Miss World Tourism Serbia, a nastupaće i Ana Sinicki, operska pevačica, te tamburaši i folklorni ansambl KUD „Zmaj“ iz Iriga. Uz podršku Opštine Irig program je dopunjen i koncertom muzičke grupe „Apsolutno romantično“ i degustacijom vrhunskih delikatesa preduzetnika iz Iriga i okoline (sirevi, mesne prerađevine, slatko i sl.). Manifestacija je potpuno besplatna, kao i degustacija portugizera svatovca.
 
 
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....