Uručena priznanja „Kapija uspeha“ najboljima u ugostiteljstvu i turizmu

01. Jun 2018
Uručena priznanja „Kapija uspeha“ najboljima u ugostiteljstvu i turizmu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je 31. maja tradicionalno godišnje priznanje „Kapija uspeha“, koje Privredna komora Vojvodine dodeljuje najboljima za dostignuti kvalitet usluga u ugostiteljstvu i turizmu.

„Kapije uspeha“, kao najviše priznanje za kvalitet usluga u svojim delatnostima u 2017. godini, poneli su: „Atelje vina Šapat“ Novi Slankamen, Garni hotel „Vila Milord Resort“ Palić, vinarija „Vinum“ Sremski Karlovci, „Mokrin House coworking &coliving prostor“ Mokrin, restoran „Cubo“ Novi Sad, restoran „Zak“ Novi Sad i „Čarda kod Braše“ Begeč.

Potpredsednik Milićević je naglasio da turizam zauzima značajno mesto u ekonomiji Srbije i Vojvodine. O tome govori i podatak da je direktni prihod od turizma prošle godine bio 1.2 milijarde evra, a u 2018. se očekuje 1.4 milijarde evra.

Značajan doprinos dobrim rezultatima u turizmu daje i Vojvodina, sa zabeleženim rastom dolaska turista u 2017. godini od 11.2 odsto, odnosno skoro 500.000 turista je posetilo ovu pokrajinu i ostvarilo 1.159.845 noćenja.

Taj trend rasta je, prema rečima potpredsednika Milićevića, nastavljen i u 2018, sa zabeleženim rastom dolaska turista od 14.7 odsto u prvom kvartalu godine.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević je naglasio da se vojvođanski turizam značajno pozicionirao na turističkoj mapi na domaćem i stranom tržištu i dodao da će PKV nastaviti sa podrškom razvoju turizma u AP Vojvodini i Srbiji. Dobitnicima priznanja je poručio da i dalje razvijaju i neguju visok kvalitet usluga usmeren ka potrošaču.

Prestižno priznanje „Kapija uspeha“ dodeljuje se već 26 godina i to za dostignuti kvalitet usluga, na osnovu kriterijuma kao što su: kategorisani objekti smeštaja, restorani, licencirani organizatori putovanja i objekti koji na najbolji način predstavljaju multietničku zajednicu Vojvodine i doprinose oblikovanju vojvođanskih turističkih vrednosti. Pored priznanja „Kapija uspeha“, PKV je dodelila i Plakete za kvalitet usluga drugoplasiranim kandidatima.


Izvor: Radio Delta

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....