U Saudijskoj Arabiji - najbrži roller coaster na svetu, a u Dubaiju - najviši ringišpil

05. Februar 2021
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Roller coaster Falcon's Flight, koji se gradi u bliziji Rijada u Saudijskoj Arabiji, oboriće sve rekorde: biće to najviši, najduži i najbrži roller coaster na svetu.
Falcon's Flight će biti glavna atrakcija u zabavnom parku Six Flags Qiddiya, sa 28 atrakcija, čija je izgradnja počela 2018. godine, a njegovo otvaranje očekuje se 2023. godine.
Roller coaster će biti dug četiri kilometra a spuštaće niz liticu visoku 160 metara i dostizati brzinu veću od 250 km/h! Vožnja će trajati tri minute i omogućiće prelep pogled, a istovremeno će u njoj moći da uživa do 20 osoba.

Još jedna atrakcija u ovom delu sveta očekuje zavisnike od adrenalina koji imaju mogućnost da posete Dubai. Oni će moći da uživaju u najvišem ringišpilu na svetu koji je nedavno otvoren.
U pitanju je ringišpil Bollywod Skyflyer, visok 140 metara, koji je nadmašio prethodni rekord Orlando Starflyer-a za samo tri metra. Počeo je da radi prošle nedelje u Bollywood Parks-u u Dubaiju.

Bollywod Skyflyer je napravljen od 421 tone čelika, a konstrukcija je trajala 600 dana i postavljanje dodatnih 120 dana.

Park je bio zatvoren nekoliko meseci zbog pandamije koronavirusa ali je otvoren 21. januara s devet novih atrakcija, uključujući i najviši ringišpil.

 

Izvor: Klix.ba

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....