Svetski dan sladoleda: Budi human i uživaj u omiljenoj poslastici

16. Jul 2019
Svetski dan sladoleda: Budi human i uživaj u omiljenoj poslastici

U nedelji u kojoj se obeležava Svetski dan sladoleda, 21. jula, organizovaće se humanitarna akcija „Slatko druženje za životˮ. Svi zainteresovani da podrže akciju i pomognu Humanitarnoj organizaciji “Zajedno za život” koja pomaže deci u procesu lečenja ‒ dovoljno je da posete objekte koji učestvuju u akciji i naruče omiljenu poslasticu.

Posetioci koji zabeleže i podele slike omiljenih poslastica koristeći haštagove #zajednozazivot #sms8495 i pošalju sms bilo koje sadržine na broj 8495 dobijaju na poklon kuglu sladoleda u Pelivan poslastičarnici. Sav prihod od poslatih poruka namenjen je “Fondu za pomoć pri lečenje dece u zemlji i inostranstvu” koji je pokrenula Humanitarna organizacija “Zajedno za život”.

Milica Zlatić je organizovala mnogo takvih akcija i do sada je dosta pomoći prikupljeno za mnoga udruženja, ali Milica sama nije član nijednog. Sve radi dobrovoljno i volonterski. Sama je pokrenula akciju „Slatko druženje", koju danas podržava više od 30 prijatelja: poslastičarnica, pekara, medija i drugih.

Zahvaljujući partnerima, akcija je zaživela ‒ poslastičari širom Beograda obezbedili su sladak obrok korisnicima Kreativno-edukativnog centra KEC koji je posvećen radu sa osobama sa invaliditetom. Tako su vratili osmeh na lice onima kojima je to najpotrebnije i koji drugačije ne mogu priuštiti desert. „Slatka
druženja" se realizuju u poslastičarnicama, kao i u dnevnom boravku Centra. Povodom Svetskog dana sladoleda koji se obeležava u trećoj nedelji jula, „Slatko druženje" je dobilo još jedan plemeniti cilj i postalo „druženje za nove životeˮ.

Kako je sve počelo?

- Od detinjstva sam volela da pomažem mami i bakama u kuhinji u pravljenju torti i drugih poslastica. Za vreme studija, deo slobodnog vremena posvetila sam volontiranju u dnevnom boravku Kreativno-edukativnog centra KEC, koji svoje programe i čitav svoj višegodišnji rad zasniva na osmišljavanju života i rada osoba sa invaliditetom - objašnjava Milica.

Nakon završenih studija, kao osoba bez posla, nije imala dovoljno finansijskih sredstava da omogući posluženje za štićenike Kreativno-edukativnog centra, a u razgovoru sa njima je zaključila da im u boravku ponekad nedostaje slatki obrok. Dugo je razmišljala o tome kako da pokrene slatki dan u Udruženju. U oktobru prošle godine jedan od vlasnika poslastičarnice omogućio je da kolektivno kao Udruženje dođu i besplatno uživaju u sladoledu. Taj njegov gest bio je pokretač za dalje širenje akcije. Akciju Slatko druženje za @zajednozazivot podržavaju Crna ovca, Franš restoran, Pelivan poslastičarnica i dr.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....