Sutra počinje "Božićno seoce" kod Hrama Svetog Save

03. Januar 2019
Sutra počinje 'Božićno seoce' kod Hrama Svetog Save

Nakon prošlogodišnjeg velikog interesovanja Beograđana i turista koji su bili u poseti glavnom gradu, i ove godine će se održati manifestacija Božićno seoce na platou kod Hrama Svetog Save. Program počinje sutra, 4. januara i trajaće do 28. januara.

Podsetimo, prošle godine Božićno seoce svečano je otvorio poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej, kada je upriličena i podela paketića deci iz višečlanih porodica korisnika crkvene kuhinje. I ove godine partijarh srpski Irinej će otvoriti manifestaciju, a zatim sledi podela paketića.

Kako organizatori najavljuju, nakon svečanog otvaranja, sutrašnji program se nastavlja u 19h nastupom Reprezentativnog orkestra Policije Srbije. U 20h će nastupiti Sanja ilić i Balkanika.

Inače, svakog dana do 28. januara posetioce očekuje bogat program. Nastupaće dečiji i crkveni horovi, organizovaće se vožnja fijakerom oko Hrama, na bini će se izvoditi muzički i dramski program… Posebnu čar daju drvene kućice u kojima će se prodavati suveniri, slatkiši, napici i sitnice u prazničnom duhu.

Januar je mesec u kome se obeležavaju Božić i Srpska Nova godina pa će zato biti pripremljen poseban program o kome ćemo naknadno pisati.

Kako je najavljeno, ovogodišnje Božićno seoce okupiće mnoge izvođače zabavne i narodne muzike, a među njima su Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Vlado Georgiev, Lena Kovačević, Dušan Svilar, Neverne bebe, Nikola Grbić Grba i Trinitus bend, kao i orkestar RTS-a.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....