Rok simfonija posvećena Tini Tarner premijerno na Danima piva u Zrenjaninu

10. Avgust 2023
Foto: Milica Begović
Foto: Milica Begović

Zrenjaninska filharmonija pripremila je novi, jedinstveni projekat na našim prostorima. Reč je o „Simply the best“ rok simfoniji koja će biti premijerno izvedena na manifestaciji „Dani piva“ u Zrenjaninu na Trgu slobode u nedelju 13. avgusta u 21 čas.

Šou je posvećen nedavno preminuloj rok legendi Tini Tarner (Tina Turner). Zamišljen je kao njen koncert na kojem će uz nju, kao njeni gosti, nastupiti rok legende poput bendova Deep purple, Guns and Roses, AC/DC, Queen, itd.

Solistkinja Julijana Vincan će na svoj način dočarati glas i energiju legendarne Tine, dok će ostatak repertoara biti poveren Aleksandru Bojoviću i Stefanu Zdravkoviću. Dirigent je Mikica Jevtić, a direktor orkestra Roman Bugar.

- Velika mi je čast što mi je poverena ovako važna i odgovorna uloga. Ovo je na neki način kruna moje muzičke karijere, pored svih projekata kojima se bavim, veoma sam srećna da ću imati priliku da budem solistkinja Zrenjaninske filharmonije. Mnogo volim Tinu Tarner i njene pesme, a i ranije mi je skretana pažnja da mi odlično leže. Na ideju da bi to trebalo da se pretoči u delo došao je još prošle godine Boško Đelilović Bole, osnivač Abba Real Tribute Band-a, sa kojim godinama sarađujem - objašnjava vokalna solistkinja Julijana Vincan.

Ona je rodom iz Zrenjanina, a publici je poznata i kao učesnica Izbora za Pesmu Evrovizije 22 kada je nastupala sa pesmom „Istina i laži“, a pevačica je ženskog sastava „Playade“, zatim grupa „Abba Real Tribute Band“, „Dea Dia“...

- Pozivam sve da dođu u Zrenjanin i uživaju u onome što smo pripremili. Očekujemo spektakl i radujemo se da vidimo reakciju publike. Naravno, i sam program manifestacije je fantastičan, tako da, ko je u prilici, još je i bolje ako se odluči da ostane nekoliko dana u Zrenjaninu, jer će zaista imati i šta da vidi - istakla je Vincan.

Podsetimo, „Dani piva“ u Zrenjaninu otvoreni su u utorak 8. avgusta, a na zatvaranju manifestacije će Zrenjaninska filharmonija izvesti antologijske rok pesme u simfonijskom duhu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....
Razno
„Belgrade Youth Fest“ 11. i 12. avgusta na Kalemegdanu
10. Avgust 2023
„Belgrade Youth Fest“, festival posvećen mladima u organizaciji Kancelarije za...
Razno
Prirodnjački muzej se premešta sa Kalemegdana na Novi Beograd
10. Avgust 2023
Prirodnjački muzej u Beogradu dobiće novu, namensku zgradu, koja će biti izgrađena na...